Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina Gornja Dubrava

U Čučerju novi vrtić, 
a Lozovačka ulica dobiva novi kolnik

Kvartovska tribina Gornja Dubrava
Foto: Žarko BašićPIXSELL
1/17
01.02.2015.
u 18:07

Lani je u četvrti uređeno 5600 metara prometnica i 1600 metara nogostupa

Uređenje Lozovačke ulice, prikupljanje dokumentacije potrebne za gradnju novog dječjeg vrtića u Čučerju, gradnja dviju zgrada mjesne samouprave, nastavak uređenja dvorišta škola i vrtića samo su dio obećanih radova koji će biti realizirani ove godine u gradskoj četvrti Gornja Dubrava.

U današnjem broju donosimo dio odgovora na pitanja Večernjakovih čitatelja iz spomenute gradske četvrti. Odgovore na sva ostala pitanja objavljivat ćemo idućih dana.

:: Koliko je u protekloj godini potrošeno novca za male komunalne akcije i kakvi su planovi za ovu godinu?

Mario Miličević: Za male komunalne akcije tijekom 2014. godine na raspolaganju smo imali 13,2 milijuna kuna i taj je novac, uz provedena četiri rebalansa, potrošen na 130 malih komunalnih akcija. Jedan dio novca potrošen je na uređenje ograda škola i vrtića, poput ograde škole u Čučerju i Dankovcu, dvorišta vrtića u Poljanicama. Posebno se radujem što je pokrenuta gradnja crkve u našoj gradskoj četvrti i mi smo taj projekt, kao Vijeće, potpomogli uređenjem prednjeg dijela dvorišta koje ujedno čini i trg, budući da Dubravi nedostaje trgova. Tijekom prošle godine uređeno je više od 5600 metara prometnica i 1600 metara nogostupa. Naročito me veseli spoj i uređenje nogostupa od Gornje Dubrave do Sesveta jer se sada može prošetati iz jedne četvrti u drugu. Među našim najznačajnijim problemima su voda i odvodnja, u tome kao Vijeće četvrti sudjelujemo u projektiranju te smo popisali sve potrebe i dostavili ih Gradu, a to je matrica iz koje se prioritetno radi redoslijed radova. Tijekom ove godine u planu je rješavanje dokumentacije i svih dozvola potrebnih za gradnju novog vrtića u Čučerju. Vrtić u Studentskom gradu tijekom ove godine bit će kompletno ograđen, uredit će se dvorište škole Mihanović, planirana je i atletska staza, a nastavit će se i s drugom etapom uređenja sjevernog dijela dvorišta crkve, da zaokružimo taj projekt. Napravljen je idejni projekt za trg 145. brigade Hrvatske vojske, s podzemnim garažama, pa ćemo se ove godine posebno angažirati na tome.

::Kada će se asfaltirati Lozovačka ulica koja je u lošem stanju?

Dinko Bilić: Spomenuta je ulica uvrštena u program i ona će se uređivati ove godine - obuhvatit će rekonstrukciju kolnika. Njezino uređenje započet će tijekom ljetnih mjeseci, a točan datum bit će definiran naknadno.

:: Što je planirano s kompleksom Kulturnog centra Dubrava?

Alan Ordulj: Što se samog kompleksa centra Dubrava tiče, čekamo rješenje cjelokupne projektne dokumentacije i tek tada ćemo moći započeti s uređenjem spomenutog kompleksa. Nažalost, koliko će trajati dobivanje svih potrebnih dokumenata trenutačno ne mogu reći.

:: Je li planirana gradnja mjesnih uprava na području četvrti?

Zoran Nevistić: Vijeće gradske četvrti osiguralo je sredstva za projektnu dokumentaciju za dvije mjesne samouprave - to je Dubrava Središće u Međugorskoj ulici gdje je riječ o dvorani od 150 četvornih metara, te u Trnovčici dodatna dvorana od 150 kvadrata. Vjerujemo da će projektna dokumentacija biti riješena tijekom ove godine.

:: Zašto su stali dogovoreni radovi na priključenju kanalizacijske mreže u Ulici Medvedski breg?

Dubravko Filipan: Radovi nisu stali, postoji građevinska dozvola, a raspisan je javni natječaj i bira se izvođač. Nakon okončanja postupka nastavljamo dalje.

:: Kada će se riješiti odron Ulice Veliki vrh kako bi se spriječilo daljnje propadanje i širenje odrona?

Damir Đerzić: Kod tri kućna broja, 80, 120 i 242 u toj ulici došlo je do odrona zbog loših vremenskih prilika. Znamo za to i bavimo se tim problemom. Kod kućnog broja 80 čekamo ugovor koji treba biti potpisan s izvođačem radova. Na sve tri lokacije provedeni su geomehanički istražni radovi. Kod druge lokacije bit će većih problema zato što se aktiviralo i samo klizište. Očekujemo da ćemo te odrone sanirati ove godine.

:: Kada će se sagraditi XII. gimnazija na području MO Središte?

Slavko Borac: Jedini je to slučaj u gradu Zagrebu da u jednom objektu djeluju četiri škole, a među njima je i XII. gimnazija. U 2014. godini započet je postupak gradnje objekta tako da je proveden arhitektonsko-urbanistički javni natječaj za odabir rješenja za gradnju gimnazije. U 2015. godini u planu je izrada projektne dokumentacije, a nakon što ona bude dovršena i ishode se sve dozvole, ovisno o raspoloživim sredstvima, nastavit će se s gradnjom tog objekta.

:: Kada će biti postavljene nadstrešnice na stajalištu autobusa 223 na lokaciji Klin - VII. Novoselski odvojak?

Damir Đerzić: Što se tiče samih nadstrešnica, u ovoj ćemo ih godini u Gornjoj Dubravi postaviti na pet lokacija – u Aveniji Gojka Šuška kod bolnice, Oporovečkoj, sjeverni dio, Grižanskoj, Čučerskoj - zapad, Markuševcu - Trg svetog Šimuna i Štadlerovoj, sjeverni dio. Spomenuta lokacija, Klin - VII. Novoselski odvojak, nažalost, ove godine nije u našem programu. To ne znači da spomenutu lokaciju ne možemo predvidjeti u nekom rebalansu ili ćemo pokušati novac za nju pronaći u dogovoru s Vijećem gradske četvrti Gornja Dubrava.

Komentara 2

MI
mirrro
19:18 01.02.2015.

Svi se borite za svoj kvart svaka cast a ovi nasi neznam kako da ih nazovem iz dankovca nikako da mrdnu i da urede slanovecku ulicu,djeca idu u skolu po cesti a auti jure 100 na sat,nema kolnika,nema lezecih policajaca u naselju,nemamo bus,pjesacimo kao u 19 stoljecu dva km do autobusne stanice,,daj se malo uputite u ovaj problem koji je poznat godinama,,gdje je nas zastupnik mikulic za koga se on zauzima

DI
dinamojavolim1
21:44 01.02.2015.

ekipa iz dubrave buraz:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije