Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unaprijeđena ponuda

U Arena Centru otvoreno je moderno dječje igralište

Arena Centar
Foto: PR FOTO
1/5
26.09.2016.
u 16:34

Arena Centar je u petak, 23.rujna, otvorio moderno dječje igralište na zelenoj površini ispred glavnog ulaza u centar koje je izgradio i opremio s ciljem da unaprijedi svoju ponudu za kupce i osigura mjesto za igru, rekreaciju i druženje djece i roditelja. Na igralištu je postavljeno 6 igračaka uključujući ljuljačku prilagođenu djeci s invaliditetom.

O važnosti aktivnosti unapređenje ponude za najranjiviju djecu i na otvaranju govorili su Zvjezdana Delić i Kristina Negulić iz Udruge CeDePe Zagreb koja broji 857 članova te provodi više od 10 programa za djecu i odrasle osobe s cerebralnom i dječjom paralizom te ostalim motoričkim teškoćama. (CeDePe - Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb) i Tatjana Smojver iz Arena Centra.

Zvjezdana Delić rekla je kako se Udruga CeDePe Zagreb već dugi niz godina vodi svojom vizijom, društva jednakih mogućnosti, te u skladu s time provodi programe i projekte usmjerene ka osamostaljenju djece i odraslih osoba s invaliditetom za što kvalitetniji život.

„Ravnopravno, sretno i zadovoljno društvo stvara se pružanjem jednakih mogućnosti svoj djeci, a posebice u igri kao najvažnijoj djetetovoj okupaciji. Udruga CeDePe Zagreb uvijek rado podržava ovakve akcije te se ovim putem zahvaljujemo Arena Centru što sudjeluje i doprinosi senzibilizaciji javnosti u svrhu bolje integracije djece s teškoćama u društvo“ naglasila je Kristina Negulić.

Otvorenju igrališta prisustvovale su i televizijske voditeljice Ana Miščević, Antonija Stupar Jurkin i Anja Alavanja, te su kroz druženje s djecom iz Udruge CeDePe Zagreb i dječjeg vrtića Grigor Vitez iz Samobora dale podršku ovoj inicijativi Arena Centra kojom se obogaćuje ne samo ponuda centra nego i ovog dijela grada Zagreba.

„Arena Centar u sklopu svojih redovnih aktivnosti, veliku pažnju usmjerava ka unapređenje ponude centra. Također vodimo računa o našim zelenim površinama koje sami navodnjavamo i brinemo o okolišu koji nas okružuje. Naši kupci uvijek ističu kako su vrlo zadovoljni posjetom centru. Ovo je još jedan korak u tom smjeru, a posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da se na našem igralištu mogu igrati kako zdrava tako i djeca s invaliditetom“ rekla je Tatjana Smojver, PR i marketinška koordinatorica iz Arena Centra.

Izgradnja dječjeg igrališta na zelenoj površini ispred glavnog ulaza u Arena Centar na trgu Slavonija, započela je u svibnju ove godine. Igralište je uređeno unutar postojeće zelene površine smještene između Arena Centra i gradske prometnice na površini od oko 360 metara kvadratnih. Na igralištu je postavljeno 6 igračaka uključujući ljuljačku prilagođenu djeci s posebnim potrebama. Ograđeno je panelnom ogradom s integriranim vratima kako bi kontrola ulaza i izlaza bila sigurna. Na zelenoj površini uz igralište posađene su stablašice koje osiguravaju hlad. Izvođač radova bilo je tvrtka Kova d.o.o, a vrijednost investicije iznosi 200.000 kuna. Za svakodnevnu brigu o igralištu zadužene su službe Arena Centra. Igralište je nadzirano videonadzornom kamerom.

Izgradnjom modernog igrališta, Arena Centar je osigurao mjesto za igru, rekreaciju i druženje djece i roditelja te unaprijedio ne samo ponudu centra nego i ovog dijela grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije