Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAČKE

Redovi kupaca na otvorenju prve Lego trgovine u Hrvatskoj

Lego
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/14
13.09.2014.
u 15:15

Svečano otvorenje obilježilo je 400-tinjak nestrpljivih kupaca

Duže od dva sata kupci nestrpljivo čekaju na ulaz u prvu Lego trgovinu u Hrvatskoj koja je otvorena jutros u 11 sati u šoping centru Arena. Ljubav prema lego kockicama tako je bila jača i od gužve iz koje je do sada već nekoliko tisuća kupaca izašlo sa željenom kutijom svojih igračaka.

Osim djece koja su nestrpljivo probirala i tražila ono što im nedostaje u kolekciji, među kupcima se našlo i strasnih dugogodišnjih sakupljača legovih kockica.

- Sjećam se kada sam sa roditeljima još prije 30 godina išao u šoping u Graz i ondje kupovao lego kockice kojih ovdje nije bilo. Lego je poseban jer se tada kupljene kocke mogu normalno kombinirati i s ovim najnovijim pa ću rado pogledati što se nudu - kazao je Zagrepčanin Saša. Prvu trgovinu u Hrvatskoj otvorila je simbolično operna pjevačica Sandra Bagarić koja je kazala da je u njenom domu lego prisutan već godinama i da su njena djeca svoju kreativnost i motoriku razvijali upravo slagajući te sitne kockice.

Osim Zagrepčana, među kupcima se našlo i građana iz drugih gradova Hrvatske ali i Slovenije u kojoj još uvijek Lego nema službeni dućan.

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Judit Sipos, regionalna direktorica Lega za Hrvatsku, Mađarsku i Sloveniju kazala je da su izuzetno zadovoljni odazivom kupaca te najavila da će o prodaji slijedećih šest mjeseci ovisiti daljno otvaranje trgovina po Zagrebu.

- Na Facebooku smo i prije otvaranja imali preko šest tisuća članova, a ova današnja gužva najbolji je dokaz da smo donijeli pravu odluku što smo se odlučili otvoriti trgovinu u Zagrebu jer su najbliže u Beču i Budimpešti – kazala je Sipos.

Inače, Lego je tvrtka u privatnom vlasništvu čije se sjedište nalazi u danskom gradiću, Billund i u potpunom je vlasništvu osnivača još od 1932. godine, obitelji Kirk Kristiansen. Lego igračke se proizvode u 5 tvornica u Danskoj, Češkoj, Mađarskoj, Meksiku i u Sjedinjenim Američkim Državama, a od 2016. godine očekuje se otvaranje novih postrojenja u Kini, koja će opskrbljivati istočna tržišta.

Sam naziv LEGO je kombinacija danskih riječi „leg godt” (što na hrvatskom znači: „lijepo se igraj”).

>> 10 zanimljivosti koje niste znali o LEGO kockicama

Komentara 3

JA
james49
16:29 13.09.2014.

Ima se još dosta kinte!

IP
istina prava
18:07 13.09.2014.

Ovo dize BDP. Na posao ruljo,a ne trosite tudje zaradjeni novac. Ovdje u ovom stampedu je 90% uhljeba iz drzavnih sluzbi I kvazi tvrtki koji subotom neznaju sto da rade. Trazite dodatne poslove I ucite se pisati zivotopise, trebat ce vam uskoro.

Avatar Bjeda
Bjeda
00:10 14.09.2014.

Sprdachina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije