Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
atrakcija u Ulici kneza Mislava

U 60 minuta mora se spasiti grad od zombija

08.07.2015., Zagreb - Fransiza Room Escape ima novu sobu za igru na temu zombija koju vodi Renata Matosin. Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
04.09.2015.
u 14:36

Riječ je o igri Roomescape u kojoj se uz pomoć logike mora naći rješenje za izlazak iz tematske sobe, opisuje vlasnica Renata Matošina

Svijetom se proširio opasan virus koji ljude pretvara u zombije. Mnogi su pokušali naći lijek, ali nisu uspjeli. Posljednja nada je tajna formula skrivena u zagrebačkom laboratoriju u Ulici kneza Mislava. Scenarij kao iz horora uvod je u igru Roomescape, novu zagrebačku atrakciju koja podjednako oduševljava i turiste i Zagrepčane, a u kojoj je cilj spasiti Zagreb od navale zombija.

Iz virtualnog u stvarni svijet

Roomescape je izvorno računalna igra u kojoj igrač mora pronaći izlaz iz prostorije uz pomoć logike i rješavanja zadataka. Prije nekoliko godine Roomescape je prenesen iz virtualnog u stvarni svijet tako što su uistinu dizajnirane tematske sobe u koje ulazi tim od 2 do 5 osoba. Vrata se potom zaključavaju i igra počinje, a tim ima točno 60 minuta da pronađe izlaz.

– Roomescape sam prvi put igrala u Novom Sadu i zaljubila se. Iako su mi mnogi govorili da previše riskiram, odlučila sam dovesti ovu atrakciju u Zagreb, kupila franšizu i započela posao – govori mlada poduzetnica Renata Matošina koja je prošle godine otvorila Roomescape s dvije tematske sobe u kojima su Zagrepčani imali priliku pljačkati banku i spasiti svijet od nuklearne eksplozije. Ipak, s obzirom da je igru moguće odigrati samo jednom, počela je primati brojne upite kada će stići novi izazov, pa je u Zagreb odučila dovesti zombije.

– Mnogi su skeptični i ne shvaćaju kako zaključavanje u sobu može biti zabavno, no još nitko nije bio razočaran, iako nije lako – govori diplomirana geografkinja te ističe da je do sada bilo igrača svih dobi, a od svih timova koji su do sada ušli u bunker i probali spasiti svijet od nuklearne eksplozije, uspjelo je njih 70 posto, a samo 1 posto timova snašao se bez pomoći. Naime, ukoliko tim uistinu ne zna kako dalje, može tražiti trag od voditelja igre koji cijelo vrijeme preko kamere nadgleda tim. No, bez obzira na uspjeh, iskustvom su oduševljeni svi, pa tako Roomescape Zagreb na turističkoj stranici TripAdvior ima same petice, uz komentare kako se radi o najboljem mjestu za zabavu u gradu.

Zombiji nisu strašni

– Iako sam očekivala da će gostima zombiji biti teži, nisu im strašni, a i za sada je prolaznost veća nego u vojnom bunkeru – napominje Renata Matošina koja je, da bi uredila laboratorij, maknula sobu u kojoj se pljačkala banka, pa je sada uz bijeg od zombija dostupan vojni bunker. I dok se u njemu traži više razmišljanja te je primjereniji onima koji prvi put dolaze u Roomescape, soba sa zombijima puna je događanja i akcije. Za koju god se posjetitelji odlučili, morat će izdvojiti 350 kuna po timu, bez obzira na broj članova.

Komentara 1

OB
ObiVan
11:02 02.05.2018.

Da, to je velika unosan posao, i ako pažljivo slagate, stvorit ćete kvalitetan dizajn i nećete ugroziti kvalitetu. Usput, ako vam treba pomoć u izradi escape room, dođite ovdje - super-escape-room.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije