Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'naknada vraćena'

'Bandić više ne prima naknadu za obavljanje dužnosti predsjednika TZGZ-a'

Milan Bandić mikrofoni
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
17.04.2014.
u 19:00

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv Milana Bandića priopćenjem se oglasila Turistička zajednica grada Zagreba. Oni kažu da je to bila pogreška te da se odmah po saznanju kako isplata naknade Bandiću nije sukladna zakonu, s isplatom prestalo.

Nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića jer je istodobno s obnašanjem te dužnosti vodio i Turističku zajednicu Grada Zagreba i za to primao naknadu iako nije smio, priopćenjem se oglasila Turistička zajednica grada Zagreba. Oni kažu da je to bila pogreška te da se odmah po saznanju kako isplata naknade Bandiću nije sukladna zakonu s isplatom prestalo.

– U povodu današnje odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, kojom se pokreće postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv dužnosnika Milana Bandića, gradonačelnika Grada Zagreba, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) temeljem Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (narodne novine 152/08), ističemo kako Milan Bandić više ne prima naknadu za obavljanje dužnosti predsjednika TZGZ-a. Naime, stručne službe nadležnog tijela TZGZ-a greškom su predložile donošenje odluke o isplati naknade predsjedniku TZGZ-a, no odmah po saznanju kako isplata naknade predsjedniku TZGZ-a nije sukladna zakonu, s isplatom se prestalo, a naknada je vraćena Turističkoj zajednici grada Zagreba  – navode u priopćenju.

>> Pokrenut postupak protiv Bandića, odbačena prijava protiv Milanovića

Komentara 12

JO
josmalopanestalo
20:04 17.04.2014.

čekaj malo, kaj nisu trebali prije provjeriti sukladnost zakonu ko i za nas sve obične sitnozube a da neko nije prokljuvil isplate to bi trajalo doživotno, ha ha pljuc!!

EU
EUfan
22:30 17.04.2014.

Koja budalasta država... i još budalastiji narod.

MA
Makizg
19:48 17.04.2014.

Sam sebe uhljebio pa kad je skužio da su mu na tragu "ups bila je greška"....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije