Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ima životnu priliku

Tri su joj dana trebala da se smiri, a onda je poručila: 'Mogu obaviti ovaj posao'

Sandra Švaljek
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.10.2014.
u 16:57

Dogradonačelnica Sandra Švaljek radi na proračunu, kolegiji su triput tjedno i želi znati sve o projektima

Tri su joj dana bila potrebna da napokon, sigurna u sebe, preuzme sve konce Grada.
– Mogu kvalitetno obavljati ovaj posao – poručila je jučer zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek, bez treme u glasu i bljedila u licu. Povjerovala je sebi pa svim gradskim pročelnicima i zaposlenicima Grada izdala jasne smjernice za nastavak rada dok je gradonačelnik odsutan.

Uvela novu obvezu

Dapače, od ponedjeljka je iza zatvorenih vrata gradske uprave održala već dva velika kolegija na kojima su bili pročelnici i predstavnici Holdinga. Zahtijevala je detaljne upute o aktualnim projektima, obvezama i planovima koji izlaze iz njezina dosadašnjeg djelokruga rada, informacije o svim otvorenim gradilištima, a uvela je i obvezu – sastanci će se ubuduće održavati dva-tri puta tjedno, a nju se mora upoznati sa svakim detaljem, pa i mogućim terenskim zastojem. Prije nego što je pritvoren, Bandić je takve kolegije održavao jedanput tjedno.

Znam da ste se navikli na gradonačelnikov karakter, on je drukčiji od mene. No preuzet ću svu odgovornost

Sastanak je Švaljek odradila i sa službama za hitne intervencije Holdingovih službi uoči priprema za zimske vremenske neprilike, a svim čelnicima gradskih ureda pristigli su i njezini detaljni nalozi za izradu dokumentacije vezane uz proračun koji će na sjednicu Skupštine za otprilike mjesec dana.

– Znam da ste se navikli na gradonačelnika koji je drukčiji od mene, navikli ste na njegov karakter. Spremna sam potpuno preuzeti odgovornost – kazala je Švaljek.

Magistrica za proračun

Tako je jasno dala na znanje da će Zagreb, dok je Milan Bandić u Remetincu, voditi u drukčijem smjeru, puno mirnijem od onog na koji je građane Zagreba naviknuo gradonačelnik Bandić. Nakon što je zauzela stav, Švaljek je dobila i životnu priliku – pokazati svoju sposobnost, znanje, ali potpunu promjenu u vođenju grada da bi i građanima pokazala kako bi Zagreb izgledao kada njime ne bi upravljao “vječni gradonačelnik” Bandić.

Šansa za uspjeh veća joj je utoliko što uživa podršku gradskih pročelnika i pročelnica te predsjednika Skupštine Darinka Kosora.
– Ne očekujem da će na ijednoj sjednici Skupštine, koje će se održati za mjesec dana, biti ikakvih problema. Ne vidim ni razloge zbog kojih bi se trebalo špekulirati o padu proračuna – rekla je Švaljek.
Podršku Bandićevoj zamjenici otvoreno je jučer dao i pročelnik Slavko Kojić, prepustivši joj da samouvjereno pokaže kako vlada svakim segmentom funkcioniranja Grada te aktualnim zbivanjima u njemu.

– Pred vama je magistrica za proračun – samo je kratko odgovorio Kojić.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>>Gradom Zagrebom upravljat će zamjenica Sandra Švaljek

Komentara 29

MA
maklin
22:15 23.10.2014.

Nema se čega bojati, vidi se na njoj da je sposobna i da će odraditi posao i više nego dobro. Žene se trebaju više aktivirati, samo naprijed Sandra.

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
20:43 23.10.2014.

imam osjećaj da je ovo dobra žena i da će i bandić biti ponosan na nju.teške situacije uvijek izvuku najbolje iz čovjeka ako se ne slomi.naprijed curo i ne daj zagreb komunistima

DA
danijelrukavina4
17:57 23.10.2014.

Nemoj se bojati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije