Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA DJEDOVA BOŽIĆNJAKA

Trčali umirovljenici, djeca, obitelji, ali i veleposlanik Finske

mrazovi
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/10
21.12.2014.
u 16:09

Na Trgu bana Jelačića nastupili su i Ivo Gamulin Gianni, Ivana Marić te Mila Elegović, ali i DJ-evi popularnih zagrebačkih radiopostaja

Petstotinjak bijelih brada i crvenih odijela danas je, točno u podne, počelo svoj trk užim centrom Zagreba, na prvoj hrvatskoj utrci Djedova Božićnjaka. Rukometašice Lokomotive, veleposlanik Republike Finske, umirovljenici, djeca, mladi, ali i čitave obitelji trčali su odjeveni u omiljenu osobu mjeseca prosinca.

A u sastavu od dva velika i dva mala Djeda Božićnjaka, na utrci Djedova Božićnjaka sudjelovala je i obitelj Pranjić, mama i tata, Sandra i Mario te brat i sestra, Leon i Ida. Malenoj Idi, objasnili su roditelji, bila je to prva utrka u životu, dok je Leon već pravi trkač, pa mu tri kilometra, koliko je, uz njega, jučer užim centrom grada pretrčalo nekoliko stotina Djedova Božićnjaka, nisu stvarala problem.
– Sudjelujemo redovito u utrkama jer se bavimo trčanjem, a ovo je nešto posebno. Djedovi Božićnjaci, vrijeme adventa, a i humanitarni karakter koji ima trka, za svaku su pohvalu – rekao je Mario Pranjić, dok je njegova supruga Sandra dodala kako je i njihova obitelj pripremila paket za donaciju na štandu Hrvatskog Crvenog križa, koji će se podijeliti djeci u Gunji te Rajevu Selu.

A upravo za njih Djedovi Božićnjaci jučer su prikupili više od tristo slatkih paketa koje su, kako bi podržale čitav projekt, na trg donijele i glumice Ana Begić Tahiri, Bojana Gregorić Vejzović te Barbara Nola. – Zadovoljni smo odazivom i za sljedeću godinu možemo samo planirati da utrka postane međunarodna – rekao je Aleksandar Kovačević, producent utrke u organizaciji Večernjeg lista uz Koncertnu direkciju Zagreb, Coca-Colu te Turističku zajednicu grada Zagreba. Osim same utrke, Djedovi Božićnjaci na Trgu bana Jelačića zabavljali su se i uz glazbeni program.

Između ostalih, nastupili su Ivo Gamulin Gianni, Ivana Marić te Mila Elegović, ali i DJ-evi popularnih zagrebačkih radiopostaja kao što su Saša Lozar s Antene Zagreb, Kornelije Hećimović sa Soundseta te Slaven Balen s Radija 101.

Komentara 2

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
16:26 21.12.2014.

Bil sam na trgu kad je tekma djedova pocela i suze radosnice potekle su niz moje tuzno lice coca cola iznad glave kobasice mirisu po niskoj cijeni od 18 kuna evo bozic dolazi a rodio se u stalici al ocito ne shvacaju ovi cirkusanti bit bozica nikad ni nece trbusi puni pije se jede se ma divota al cestit bozic ljudima radnicima braniteljima potlacenim a eliti je bozic svaki dan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije