Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulturni projekt

Trčali od galerije do galerije, pa osvojili povelju časti

Reli po galerijama
Foto: Stela Lechpammer
1/2
29.05.2015.
u 12:00

Cilj igre je bio u četiri sata posjetiti 14 galerija u centru grada.

Umjesto u virtualnom svijetu, jučer su Zagrepčani imali priliku zaigrati nesvakidašnju interaktivnu igru uživo i to u samom centru grada. Naime, održao se prvi RPG – Reli po galerijama, a u opisu organizatora stoji kako se radilo o igri u kojoj je cilj posjetitelja bio u četiri sata, od 18 do 22, posjetiti što veći broj galerija kako bi spasili raspadajuću kulturu i spriječili da se prelije u virtualni svijet i potpuno nestane. 

Brojni su građani tako jučer iskoristili priliku da besplatno posjete galerije Bačvu, Bravo, Karas, KIC, Prsten, ali i mnoge druge, a oni koji su u četiri sata uspjeli posjetiti 14 galerija dobili su i – simboličnu povelju časti za spas kulture.

– Ideja je da se galerija povežu, ali i da se promovira njihov rad u javnosti, posebice među mlađom publikom – objasnila je Nela Simić iz Pikto galerije koja je inicijator projekta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije