Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za bolje tračnice

Tramvajsku prugu od Vukovarske do Vodnikove popravljat će i Bugari

tramvaj radovi Savska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
17.12.2014.
u 12:30

Uz bugarsku tvrtku CK-13 Transstroy izvođač radova je i Sitolor Slavonski Brod, koji je već obnavljao prugu u Branimirovoj ulici. S radovima se kreće nakon zime

Za održavanje tramvajske pruge od Ulice grada Vukovara do Vodnikove ulice izdvojit će se oko 5,5 milijuna kuna s PDV-om, a obnavljat će je, između ostalog, i tvrtka iz Bugarske.

Vrijednost je to potpisanog i sklopljenog ugovora s najboljim ponuđačem nakon provedenog javnog natječaja, a radovi na održavanju trebali bi početi početkom proljeća.

Naime, na raspisani natječaj za održavanje pruge stigle su četiri ponude, a ocijenjeno je da je najbolja ona zajednice ponuditelja – graditeljskog društva Sitolor iz Slavonskog Broda i tvrtke CK-13 Transstroy iz Sofije.

I dok u ZET-u o raspisanom i već potpisanom ugovoru ne žele govoriti, poručujući samo kako dio pružne dionice održavaju oni, a dio vanjske tvrtke, Sitolor iz Slavonskog Broda već ima iskustva u održavanju zagrebačkih tramvajskih pruga. Ovo je, naime, njihov drugi dobiven natječaj – na prvome su bili zaduženi za održavanje pruge u Branimirovoj ulici.

– Ugovor je potpisan, no radovi će krenuti tek nakon zime. Točan će se datum dogovoriti s predstavnicima Grada Zagreba. Bugarska tvrtka koja se s nama prijavila na natječaj naš je partner i procijenili smo da je ovo projekt na koji se možemo zajedno prijaviti i ponovno ostvariti dobru suradnju – poručili su iz tvrtke Sitolor.

>>U Savskoj mijenjaju tračnice, umjesto noćnih tramvaja autobusi

Komentara 9

Avatar Hulk001
Hulk001
12:39 17.12.2014.

To je Savska cesta.

NO
nonasur
14:17 17.12.2014.

Omjer cijene i kvalitete - samo me to zanima. To je put ka nižim porezima i ukidanju nepravednog prireza u ZG.

BR
brodludjaka
22:20 17.12.2014.

Iste se gradske pruge obnavljaju svake godine, na istim mjestima kao da po njima voze tenkovi. Ili netko pere lovu ili je netko totalno sumanut!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije