Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odličan provod

Tradicionalna sportska i društvena sanjkaška atrakcija na Plešivici

Sanjkaški kup
Foto: PR FOTO
1/3
29.01.2015.
u 09:58

108. Sanjkaški kup Plešivica održat će se u nedjelju, 08.02.2015.!

Da su Hrvati pravi organizatori skijanja pokazali smo početkom godine na Snježnoj kraljici na zagrebačkom Sljemenu!

Na Plešivici ćemo dokazati da smo vrhunski i u sanjkanju! I to po 108i puta – tradicija u kojoj još uvijek čuvamo i kvalitetu i zabavu!

Sve koji se 08.veljače u jutarnjim satima odluče uputiti na Plešivicu, uz sportske sanjkaške izazove, očekuje prilika da nedjelju provedu uživajući u ljepoti plešivičkih brežuljaka i na svježem zraku. Vremenska prognoza je na našoj strani!

Ove godine u okviru 108. Sanjkaškog kupa Plešivica održat će se Kup Hrvatske u sanjkanju na prirodnim stazama, događaj koji ima veliki sportski, kulturni i turistički značaj za Plešivicu, grad Jastrebarsko, ali i cijelu Hrvatsku.

Nakon Kupa Hrvatske na kojem ćemo još jednom naučiti kako to rade profesionalci, pozvani ste pokazati kako vi to radite na Sanjkaškom kupu na koji se mogu prijaviti svi zainteresirani sanjkaši neposredno prije starta. Prvo kreće utrka za klince i klinceze, a onda nastupaju odrasli.

Uz skijašku stazu bit će pripremljena i prava zimska jaskanska hrana i kuhano vino po principu „Kupi šalicu i pij kolko možeš“. Nakon sporta, druženje u starom crkvenom podrumu uz „Gospodare Tambura“.

Raspored cjelodnevnog programa:
09:00 - svetom misom u crkvi sv. Jurja iz 18. stoljeća na Plešivici.
10:00 - svečano otvaranje 108. Sanjkaškog kupa Plešivica,
10:30 - Kup Hrvatske – 1.vožnja
11:15 – Kup Hrvatske - 2.vožnja
14:00 – Sanjkaški kup Plešivica 2015. – start djevojčice
14:30 - Sanjkaški kup Plešivica 2015. – start dječaci
15:00 – Revijalna utrka „Na vrat na nos“ – slobodna kategorija
15:30 - Sanjkaški kup Plešivica 2015. – start dame
16:00 - Sanjkaški kup Plešivica 2015. – start gospoda
17:00 – Proglašenje pobjednika

...kasnije zabava bez fajrunta uz tamburaše i kuhano vino...

Obzirom na nepredvidive vremenske prilike za organizatore prepreke nema, kak bi rekli „Ak ne bu snijega, mi ga bumo zmislili, ak ga nebo sanjkali se bumo na kotačima“!

Po legendarnoj stazi Kamenice na Plešivici sanjkalo se još davne 1907. No, nismo za baciti ni kad nema snijega. Planinarski izleti, Plešivička vinska cesta te brojne prirodne ljepote već stoljećima privlače najrazličitije znatiželjnike iz čitavog svijeta pa je tako i legendarni glumac Charlie Chaplin posjetio ovaj kraj i boravio u znamenitoj "Vili Horvat". Tu je i sanjkanje na suhom, takozvani Plešfejs se održava u svibnju svake godine. Umjesto na sanjkama, natjecatelji se spuštaju s brda asfaltiranom stazom na kotačima.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije