Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb dobiva Festival svjetla

Tomićevom će se ulicom zarolati kugle u slapu, a kula Lotrščak postat će svjetionik

The Altes Stadthaus (Old City Hall) is illuminated by colourful lighting in Berlin,?Germany, 07 October 2016. Numerous buildings in the German capital will be lit in the evening hoours during the 12th Festival of Lights, which will run until 16 October 20
06.03.2017.
u 11:33

Manifestacijom koja će od 16. do 19. ožujka zaživjeti u staroj gradskoj jezgri pridružujemo se Amsterdamu, Helsinkiju, Pragu, St. Peterburgu...

Tunel Grič postat će čarobna šuma, nad Art parkom lebdjet će svijetleći baloni, Tomićevom će prolaziti kugle u slapu, kula Lotrščak postat će svjetionik koji će pozivati ljude na Gornji grad, a u Klovićevim dvorima će zaživjeti laserski labirint koji će se moći proći samo ako ne dotaknete njegove rubove. To je tek dio onoga što očekuje posjetitelje prvog Festivala svjetla, koji će od 16. do 19. ožujka zaživjeti u staroj gradskoj jezgri.

Među lokacijama su i Vranyczanyeva poljana, gdje će dizajner rasvjete Dean Skira postaviti spiralni objekt “Twisted”, na platou Gradec bit će svjetlosna predstava, a na Jezuitskom trgu će projekcijskim oslikavanjem uz glazbu “obojiti” okolne zgrade. Zagrebačka je Turistička zajednica iz svoga proračuna za projekt izdvojila 900.000 kuna, a realizira ga u suradnji s tvrtkom Lumigea uz pomoć ProLighta, Status grupe i Produkcija tima.

– Zagreb će se pridružiti domaćoj Puli, ali i brojnim svjetskim gradovima koji imaju takve festivale poput Lyona, Amsterdama, Helsinkija, Praga, St. Peterburga ili Berlina – rekao je voditelj projekta Ranko Skansi, vlasnik Lumigee.

Tema festivala je buđenje proljeća pa će svaka lokacija na svoj način dočarati taj ugođaj, i to od 19 do 23 sata, dok će Tunel Grič biti otvoren već od 18 sati. •

Komentara 10

Avatar fijolica
fijolica
13:46 06.03.2017.

Zvuči dobro, posebno zato što se ovime ne uništava stara jezgra. Jedino se nadam da će turisti naš predivni Gornji grad pogledati i prepoznati i kao zanimljivu povijesnu jezgru, bez posebnih efekata.

DU
Deleted user
14:13 06.03.2017.

Volim Zabreg, mrzim trolice i trolove.

BA
Banderasjezakon
13:07 06.03.2017.

Grad je sve bolji i bolji. Svaka čast Banderasu! Vidim da će i HDZ podržati Mikija, dakle novi mandat je neupitan. A vi trolovi slobodno kmečite i dalje jer vaša Anka neće skupiti ni 20% glasova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije