Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevrijeme

'To više nema smisla, za svake kiše 150 dvorišta doslovno pliva'

01.09.2014., Zagreb - Ulica Franje Malnara, IX. odvojak, stanari ne mogu van iz kuce cim padne malo oborina. Nemaju asfalt, ni kanalizaciju ni odvod koji im grad dugo obecava. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/3
02.09.2014.
u 10:00

Zbog obilnih oborina vatrogasci samo jučer imali i preko stotinjak intervencija ispumpavanja podruma, garaža, kuća, u obnovu ide i podvožnjak u Škorpikovoj

Iako im je asfaltiranje devetog odvojka Ulice Franje Malnara u Svetoj Klari na održanoj Večernjakovoj kvartovskoj tribini obećano tek nagodinu, stanari, njih 150, ispunjenje obećanja ne mogu čekati.

Situacija u njihovoj ulici za svake je kiše nepodnošljiva. Bez kanalizacije, odvodnje i asfalta njihova dvorišta plivaju, djeca ne mogu izaći van, a u širokom ih luku zaobilaze i sve hitne službe.

Obećanja na sva zvona

I dok su im na tribini obećavali na sva zvona i izgradnju crpne stanice koja bi riješila njihove probleme, do danas su stanari spomenute ulice prepušteni sami sebi, a na terenu ih nije posjetio, kao što je bilo obećano, baš nitko iz Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada.

Foto: Goran Jakuš/Pixsell

– Tako je za svake kiše, a onda čekamo danima da se voda povuče i da napokon normalno možemo izaći iz kuća. To stvarno više nema smisla – ogorčeni su stanari koji više od deset godina čekaju na rješenje svoga problema.

– Svi su nas zaboravili – kažu okupljeni stanari. I dok oni za svake kiše muku muče s poplavama, posla su, bez pauze zbog nevremena s nedjelje na ponedjeljak imali vatrogasci.

Samo do sedam sati ujutro imali su 60 intervencija ispumpavanja vode iz potopljenih kuća, garaža i stanova, a do kraja jučerašnjeg dana ta je brojka premašila stotinu intervencija.

Preveliko opterećenje

Najteže je bilo na križanju Škorpikove ulice i Aleje Bolonje gdje je zbog velike količine vode bio zatvoren podvožnjak.

– Podvožnjak može primili opterećenje do 140 litara oborina po jednom hektaru u 25 minuta, a oborine su i tri puta veće – kaže Ana Glavan, glasnogovornica Vodovoda te napominje da se već krajem godine planira izgradnja kolektora.

Potopljena je bila i klinika za dječje bolesti u Klaićevoj ulici. Osim u podrum, voda je ušla i u prostorije fizikalne terapije čiji su elementi preseljeni u drugi dio bolnice gdje će se terapija nastaviti normalno odvijati.

Nastala šteta sanirana je tijekom dana i kako doznajemo nije utjecala na normalan rad bolnice.

Komentara 16

IH
iron.hide.54966
13:07 02.09.2014.

Prije nego vam asfaltiraju potuzite se prirodi zbog kise, mora netko biti kriv zbog čestih kiša...

TK
tomislav.kukovacec.5
12:15 02.09.2014.

Glasnogovornica je svojom izjavom sve rekla o svojoj stručnosti i kompetencijama. koga mi to plaćamo? Dajte malo mamtematike u glavi iz 5. razreda osonvne prije nego što bubnete i ostanete živi. Trebali biste se sramit sebe kad idete podizat plaću

DU
Deleted user
12:36 02.09.2014.

Moramo se naviknuti na globalno zatopljenje i višak vode u zraku i zemlji,prilagoditi se novim uvjetima i pokušati preživjeti i opstati ,ma što to značilo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije