Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi

Tjedan dana nije bila u školi zbog kvara čak tri ZET-ova kombija

'17.10.2013. Zagreb - Pero Pehar i njegova kcer Lucija (16), koja je u invalidskim kolicima jer ima celebralnu paralizu imaju problema sa ZET-ovim prijevozom. Imaju pravo na prijevoz s posebnim zetovi
'Goran Jakus/PIXSELL'
22.10.2013.
u 12:00

Škola je udaljena oko osam kilometara, a otac nema automobil. Stoga je Lucija tjedan dana izbivala s nastave

Cijeli prošli tjedan Lucija Pehar nije mogla u školu jer nije imala prijevoz. Čekala bi i više od pola sata ispred zgrade. Ali, uzalud. Šesnaest joj je godina i zbog cerebralne paralize kreće se pomoću invalidskih kolica. Otac Pero nema automobil pa se ponekad za prijevoz snalaze uz pomoć rodbine i prijatelja.

– I kolegica iz škole koja je u invalidskim kolicima kaže da joj često znaju otkazati prijevoz. Ali, nju onda mama vozi do škole i natrag. Nije mi svejedno što često zbog toga kasnim u školu – kazala je Lucija Pehar.

Od devet ZET-ovih vozila specijaliziranih za prijevoz osoba s invaliditetom, čak su tri vozila prošli tjedan bila u kvaru. Lucijin otac kaže kako ovo nije prvi put.

Zabrinuti otac

– Lucija već dvije godine ima pravo na ZET-ov prijevoz. I nerijetko se dogodilo da se barem desetak puta mjesečno ta vozila, navodno, kvare. Pa, kako to ne mogu riješiti?! – pita se zabrinuti otac te dodaje da je najgore zimi kada napada snijeg i prilazi su danima neočišćeni. Lucija ide u Drugu ekonomsku školu koja joj je od kuće udaljena oko osam kilometara. Osim zbog čestih kvarova, problema ima, kaže, ponekad i tijekom prijevoza.

– Vozači su, inače, stvarno u redu, ali nekolicina njih ne paze dok voze, a i kolica ne svežu kako treba. Ponekad od takve vožnje imamo mučnine – istaknula je 16-godišnjakinja.

Jedan kombi za djecu

U Gradu kažu da su nabavili pet novih vozila (četiri za odrasle osobe i jedno za djecu) koja će zamijeniti dotrajala.

– Vozila će biti u prometu početkom prosinca – kazala je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za osobe s invaliditetom.

>>ZET vratio kombije za prijevoz djece invalida

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije