Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uz 160. obljetnicu rođenja

Tehnički muzej dobio potpis velikog izumitelja

tesla
09.07.2016.
u 14:51

Na svjetskoj izložbi u Chicagu slavni je izumitelj 1893. izložio neonske cijevi, a na ulazu u muzejski Kabinet Nikole Tesle stoji njegov potpis u neonu

Tehnički muzej Nikola Tesla dobio je autentičan potpis velikog izumitelja. Uz postojeći natpis Tehnički muzej, na pročelju zgrade postavljen je potpis kojim je Tesla svojedobno potpisivao svoje brojne patente.

S obzirom na njegov rad na uređajima za proizvodnju, prijenos i primjenu izmjeničnih struja, autor idejnog rješenja, arhitekt Željko Kovačić, predložio je da bude u svjetlećoj formi.

Na svjetskoj izložbi u Chicagu slavni je izumitelj 1893. izložio neonske cijevi, a na ulazu u muzejski Kabinet Nikole Tesle stoji njegov potpis u neonu, pa je i ovaj na pročelju poveznica sa zaokruženom pričom o velikanu koju Muzej predstavlja publici. Zajedno sa svjetlećim potpisom na zgradi, u ponedjeljak će biti predstavljena i interaktivna aplikacija “Tesla lab”, koja posjetiteljima Muzeja prikazuje informacije o njegovu životu, pokusima, nacrtima i izumima.

Udruga Nikola Tesla – Genij za budućnost također obilježava 160. obljetnicu njegova rođenja.

Organiziraju konferenciju “Tesla u Zagrebu”, a u nedjelju će dodijeliti godišnju nagradu Nikola Tesla – genij za budućnost,. U ponedjeljak u Tehničkom muzeju priređuju predavanje. U proslavu se uključio i Escape room ExitGames, u kojemu se sutra može besplatno isprobati igra “Teslino nasljeđe”, a u njoj upravo uz pomoć izuma genija iz Smiljana treba spasiti svijet.

Darovat će pet ekipa koje se prve jave na njihov telefon danas od 11 sati. 

Komentara 6

Avatar ^orlando^
^orlando^
16:04 09.07.2016.

eeee da je Tesla bio katolik a ne pravoslavac danas bi svaka druga ulica nosila naziv tog velikana; nekad se u mom mjestu glavni trg zvao njegovim imenom a danas je nekakva bojna.

MI
miso
08:52 10.07.2016.

Nikola Tesla je velikan znanosti svjetskog značaja. Danas mu je 160-ti rođendan. Zaslužio je da ga se sjetimo i dostojno obilježimo. Samo je jedan čovjek, rođen na našem tlu, nositelj mjerne jedinice. Ggustoća magnetskog toka/tijeka, nosi zasluženo njegovo veliko ime, tesla, [T] (da ne bude zabune, nije krivo napisano 'tesla', naime sve mjerne jedinice napisane punim imenom pišu se uvijek malim početnim slovom, a kao oznake mogu biti mala ili velika slova, već prema tome, ... npr. amper [A], paskal [Pa], njutn [N], kelvin [K], vat [W], džul [J], ... candela [cd], radijan [rad], sekunda [s], ...).

Avatar FrancJunior
FrancJunior
11:35 10.07.2016.

Vec sutra ce se javiti srbijanski mucitelj Vucic, "mali Slobo" Dacic, njegovo "velicanstvo" Toma "diploma" Nikolic, ministar za sve i svasta Vulin, "gospodin" Linta te gromoglasno protestirati protiv ove Hrvatske "drskosti" i prisvajanja N. Tesle!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije