Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLILO SE U POTOK

Talog kemikalija prijeti i podzemnim vodama

dugo selo
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
02.10.2014.
u 13:30

Susjedi tvrtke Kemokop kažu da se već danima širi nesnosan smrad, a talog bi mogao i do jezera s ribama

Nesnosan smrad i opasne kemikalije koje se ulijevaju u potok, a zatim i u jezero u kojem se love ribe - tim riječima opisali su susjedi tvrtke Kemokop iz Dugog Sela uvjete u kojima žive posljednjih nekoliko dana. Nimalo ugodna pomisao, govore stanari, ona je o tome što kemikalije i opasni otpad, za čiji je prijevoz Kemokop specijaliziran, mogu napraviti podzemnim vodama, ali i zraku koji se možda zagadio.

– Čini se da se prevrnula njihova cisterna - prepričavaju u Dugom Selu. Istina, međutim, kažu iz tvrtke, nešto je drugačija. –Prije desetak dana, zbog obilnih kiša, došlo je do prelijevanja taloga iz separatora. Kod nas se to još nije dogodilo, ali nije to ni ništa neuobičajeno - rekao je Mladen Lovrić iz Kemokopa koji je jučer radio na sanaciji potoka. Kako kaže Lovrić, na teren je izašla i inspekcija Hrvatskih voda, koja je utvrdila da je s vodom u potoku sve u redu.

–Da je talog došao do jezera, ribe bi uginule. Zato smo odmah postavili brane, a i dalje radimo na potpunoj sanaciji - rekao je Lovrić iz Kemokopa.

>>Sava u Brodu tamna i smeđa, građani i ekolozi zabrinuti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije