Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRA ŠVALJEK NA OTVARANJU MLJEKOMATA

'Tajna je veza između mene i zagorskog mlijeka'

mljekomat
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
20.12.2014.
u 15:45

U Vlaškoj 72b postavljen je drugi mljekomat, a prodavat će mlijeko obitelji Kiseljak iz Krapine

Više od dvjesto litara mlijeka, koliko se svakodnevno kupuje na mljekomatu koji je prošlog tjedna postavljen u Ulici braće Domany na Srednjacima, nadaju se iz mljekarsko-stočarske zadruge Proizvodi sela, točit će se i na automatu u Juice Boxu u Vlaškoj 72b, otvorenom jutros. Mlijeko obitelji Kiseljak iz Krapine moći će se nabaviti po cijeni od šest kuna, a ovo je drugi od ukupno deset mljekomata koje će zadruga, u koju su okupljeni OPG-ovi iz Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije otvoriti u Zagrebu.

- Nadam se da će naši sugrađani biti zadovoljni, ovo je izuzetno kvalitetno domaće mlijeko koje sad imaju mogućnost kupiti u centru grada na vrlo jednostavan način - rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek te sa smiješkom dodala kako postoji i tajna veza između nje i zagorskog mlijeka, budući da je ona upravo iz Krapine. A u Krapinsko-zagorskoj županiji, objasnio je župan Željko Kolar, postoji šest mljekomata.

- Županija sudjeluje u nabavci mljekomata, a poticaje dajemo i OPG-ovima. Zagreb je središte Hrvatske i drago mi je što će i ovdje imati priliku ljudi isprobati mlijeko sa zagorskih brega - rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

>>Svježe točeno mlijeko iz 'automata' osvaja Zagreb

Komentara 9

GE
gemist
21:06 20.12.2014.

@think pink U početku vam bude čudno to mlijeko jer ima sigurno preko 5%masnoće,a možda i više ovo kaj kupujete u dućanima,kao što vjerojatno znate izvukli su iz njega prije sve što se dalo za sir,vrhnje,ostalo,a to kaj ste kupili,aa možda pijete i mlijeko u prahu,kaj se tiče kvalitete,najviša klasa po kriterijima otkupljivača koji su im dosad za to plaćali,valjda 2,5kn,zaboravio sam,probajte po ljetu iz tog mlijeka sir napraviti sami pa budete vidjeli ili da se ukiseli,a poznajem ih,jako vrijedni ljudi,rade od jutra do mraka i imaju do 30krava,otprilike,htjeli su oni taj mlijekomat i prije jer ih ovi gule,ali je bil prilično skup,a možda je i gdična.Švaljek kaj pomogla,iz njihovog je kraja,ak je,nek im je

Avatar links
links
08:00 22.12.2014.

a zašto 6 kuna, to je preskupo, morate li uprskati svaku dobru ideju, nema prepodavača, posrednika, najamnine, zakupa osim ovog za automat i cijena 6 kuna, sramota, čista pohlepa, to isto mljeko prodajete Todoriću pa 2 kune!!!!!

Avatar ankabutorac
ankabutorac
18:07 21.12.2014.

Prije je seljak dopelal k nama doma mlijeko...vec u pet sati u jutro je pozvonil...al su vec i onda varali...u tom mlijeku je bilo vise vode neko mljeka....al ipak se mogel zakiseliti pa smo u kiselo mljeko drobili kruh....mmmmm...kakva poslastica...all to danasnje mlijeko kaj se kupuje u ducanu je totalno mrtvo...sve zivo su izvukli iznjega...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije