Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
70. obljetnica

Tajna dugog života – špek, češnjak i gemišt

09.10.2015.
u 09:54

Bivši učenici I. realne muške gimnazije okupili su se u muzeju Mimara jer su tamo 1945. i maturirali

Uz prepričavanje anegdota iz školskih dana, poput prepisivanja na ispitima, odgovaranja nepravilnih glagola iz njemačkog te sjećanja na omiljene profesore, učenici tadašnje I. muške realne gimnazije proslavili su – 70. obljetnicu mature.

Od ukupno 36 učenika koji su 1945. maturirali, jučer su se četvorica okupila u Muzeju Mimara, na istim hodnicima i dvoranama gdje su proveli svoje srednjoškolske dane. Veljko Dobrinčić, Radoslav Škarica, Čedomir Ćurčić i Boris Ševčik nalaze se tamo svaki mjesec.

– Ostali smo nerazdvojni prijatelji, uvijek imamo nešto novo za pričanje, a sastanci nam nikada nisu kratki jer slabo čujemo, pa sve moramo ponoviti više puta – kroz šalu kažu prijatelji te objašnjavaju kako još nekoliko kolega iz njihova razreda živi izvan Hrvatske pa nisu mogli doći.

– Da nam je netko prije 70 godina rekao da ćemo doživjeti 90., ne bismo vjerovali – slažu se maturanti od kojih svaki ima drugu tajnu za dug život. Za jednog je to sat i pol vježbanja svaki dan, a za drugog špek, češnjak i gemišt. 

Komentara 1

DU
Deleted user
10:02 09.10.2015.

Nisu rekli gdje su im školske kolege Josip, Stjepan, Franjo,Ante, Luka ? što se još nisu vratili iz Slovenije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije