Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodijeljena priznanja

Na svečanoj sjednici gradske skupštine Sandra Perković proglašena 'Zagrepčankom godine'

Sandra Perković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
31.05.2016.
u 13:34

Na sjednici su dodijeljene i nagrade zaslužnim građanima - Nagrada grada Zagreba, Nagrada Zagrepčanka godine i Povelja počasnome građaninu grada Zagreb, kojim je posmrtno proglašen stožerni brigadir Rudolf Perešin

Danas je u zagrebačkoj Gradskoj skupštini održana svečana sjednica u povodu Dana grada Zagreba. Na sjednici su dodijeljene i nagrade zaslužnim građanima - Nagrada grada Zagreba, Nagrada Zagrepčanka godine i Povelja počasnome građaninu grada Zagreb, kojim je posmrtno proglašen stožerni brigadir Rudolf Perešin. Nagradu grada Zagreba primilo je šesnaestoro uglednih pojedinaca i ustanova, a Nagradu Zagrepčanka godine proslavljena sportašica Sandra Perković

U povodu Dana grada Zagreba, koji se svake godine obilježava 31. svibnja, gradonačelnik Milan Bandić uputio je svim sugrađanima prigodnu čestitku koju prenosimo u cijelosti. 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i Blagdan Majke Božje od Kamenitih vrata, naše nebeske zaštitnice!

Zahvalni generacijama Zagrepčana koji su naš grad gradili s mjerom i ljubavlju, čuvali ga i nesebično mu se davali, mi danas imamo dug i prema njima i prema budućnosti. Na nama je da nastavimo istim marom te da svojim radom i odnosom prema gradu i zajednici slijedimo njihov trag, a da one najbolje među nama prepoznamo i da im, kao i prijašnjih godina, uručimo zaslužena priznanja.

Našim braniteljima izražavamo posebnu zahvalnost jer su nam omogućili da danas, u miru i slobodi, u europskoj Hrvatskoj imamo priliku svoj grad oblikovati po vlastitoj mjeri.

I zbog njih danas, unatoč društvenoj i gospodarskoj krizi, ne smijemo zaboraviti da smo kovači vlastite budućnosti, da europski Zagreb, poznat po kulturi, toleranciji i ljepoti, po šarmu svojih stanovnika i trgova, uvijek može još bolje.
Treba nam samo više povjerenja u vlastite mogućnosti.
Treba nam zajedništvo u nastojanju da, držeći se principa solidarnosti a  promičući rad, znanje i kreativnost, osnažimo ovu prekrasnu zemlju i damo prave odgovore na  sve izazove.

S uvjerenjem da je to put kojim se stiže do cilja, pozivam vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da danas visoko istaknemo barjake u čast grada kojeg neizmjerno volimo!

Sretno Zagrebe!

>>Jedinstveni glazbeno-scenski događaj na trgu ispred HNK-a

Komentara 8

GR
grodar
15:51 31.05.2016.

Kako je naporna

LI
list68
16:21 31.05.2016.

Ovo je "dno dna"! Zagrepčani izabrali navedenu spodobu za Zagrepčanku godine. To pokazuje da u Zagrebu više ne žive "purgeri", već Hercegovci, koji nam izlaze na sve otvore na tijelu. No neka im je, ali zabrinjavajuće je to što takve nesposobne "..." odmah uhljebljuju u Sabor. Narode nema nam druge, Hercegovcima ostavimo Hrvatsku, a mi, bježmo u inostranstvo.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
19:38 31.05.2016.

Jel to ona saborska zastupnica koje nikada nema na sjednicma ? Zagrepčanka godine.....ma daj....svašta..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije