Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodjela stanova

Švaljek dogovorila s Matićem, Kusin dogovor izigrala

01.04.2015., Zagreb -  U Cenkoveckoj ulici u naselju Vrbani odrzana je svecanost dodjele stanova clanovima obitelji smrtno stradalih, zatocenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata.
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
02.04.2015.
u 13:14

Zamjenica Milana Bandića o promjeni protokola ministra branitelja obavijestila je preko službe za informiranje e-mailom

Bez isprike i objašnjenja zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin prekjučerašnjom podjelom gradskih stanova u Cenkovečkoj ulici u naselju Vrbani izigrala je svoju dojučerašnju suradnicu Sandru Švaljek i unaprijed ugovoreni protokol na relaciji Grad Zagreb i Ministarstvo branitelja.

Naime, ministar Predrag Matić jučer je braniteljima i njihovim obiteljima podijelio državne stanove na istoj adresi, na kojoj i Kusin dan prije iako je još prije tri tjedna bilo dogovoreno da će Ministarstvo i Grad zajedno obaviti primopredaju ključeva na jučerašnji dan u zgradi čiju su gradnju financirali zajednički, a u kojoj Grad Zagreb ima svojih 49, dok Ministarstvo 58 stanova.

Promjena protokola u Gradu odigrala se početkom tjedna – o odluci odvojene dodjele stanova gradska služba informiranja ministra Matića obavijestila je mailom na sam dan kada su primopredaju ključeva zakazali s korisnicima.

– Vesna Kusin osobno se nije javila niti se zbog promjene ispričala. Ministarstvo je bilo spremno korisnicima ključeve stanova uručiti još prije tri tjedna, ali smo čekali Grad Zagreb – poručio je ministar Matić ispričavši se svima.

I dok je Ministarstvo jučer dodijelilo korisnicima sve stanove u svome vlasništvu na spomenutoj adresi, prekjučer je Vesna Kusin osobama s invaliditetom, socijalno ugroženima kao i braniteljima uručila 33 stana. Što je s preostalim stanovima u vlasništvu Grada, kada će oni biti dodijeljeni korisnicima, u Gradu nema odgovora.

– Jasno je da, čim je došla druga zamjenica gradonačelnika, u Grad Zagreb je došla i druga politika – poručio je ministar Matić, naglasivši kako je Sandru Švaljek pozvao na jučerašnje uručenje ključeva, no ona se nakon svega ipak nije odazvala.

Komentara 15

LE
LeonardS
14:55 02.04.2015.

Kusin i izgleda da bi prodala rođenu mamu, prvi utisci na prvi pogled

ZG
zgbuco
15:28 02.04.2015.

A kaj ste očekivali? Pa po faci joj se vidi kakva je osoba. Ak terba i vlastiti rod bu pregazila, kao i njen šefić.

WU
wuggibiba
16:58 02.04.2015.

Pakaj svi branitelji moraju stanovati u Zagrebu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije