Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradska skupština

Švaljek: Bit će smjena u gradskoj upravi, nisam zadovoljna

Sandra Švaljek
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
26.03.2015.
u 10:17

Na današnjoj sjednici s dnevnog reda povučene su dodatne dvije točke o GUP-u, nakon već ranije povučenih o GUP-u i Sveticama. Treba utvrditi odgovornost, ispitati gdje je nastao problem s nedonošenjem GUP-a, istakla je dogradonačelnica

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek najavila je na današnjoj sjednici Gradske skupštine smjene u gradskoj upravi i novo kadroviranje. Najavila je to jutros na aktualnom satu obrazlažući zašto Generalni urbanistički plan još nije donesen.

– Nisam zadovoljna činjenicom da GUP nismo donijeli. Trebamo razmišljati o novim kadrovima, vrijeme je da u gradskoj upravi posložimo situaciju – kazala je Švaljek. Najavila je da će ići na utvrđivanje odgovornosti čelnih ljudi ureda i zavoda zaduženih za izradu GUP-a. Riječ je o uredima koje vode Ivica Fanjek, Jadranka Veselić-Bruvo i Dinko Bilić.

- Potrebno je prvo sjesti i utvrditi gdje je nastao problem - kazala je S. Švaljek. Zagrebački holding i imenovanje Holdingove nove uprave bio joj je prioritet, kazala je, a sad je na red došla gradska uprava.

Novoizabrani članovi uprave Holdinga potpisat će menadžerske ugovore do kraja tjedna, poručila je Švaljek, opravdavajući činjenicu da novi šefovi već tri tjedna rade bez njih.

Na pitanje zastupnika krši li se time zakon o radu, odgovorila je da to nije slučaj, iako je ranije od zastupnika bila upozorena da bi obrtnici u situaciji da su nekog zaposlili ne potpisavši s njim ugovor bili kažnjeni.

Na današnjoj sjednici Gradske skupštine, uz već ranije povučene točke koje se tiču izmjena GUP-a i rasprave o Sveticama, na prijedlog zastupnika Tomislava Stojaka (HNS) s dnevnog reda skinute su i dodatne točke – izvješće o provedenoj stručnoj analizi zaprimljenih inicijativa radi utvrđivanja pokretanja postupka za izradu izmjena i dopuna GUP-a Zagreba i Sesveta. Kako je kazao Stojak, svaka rasprava o te dvije točke, budući da su propušteni svi rokovi za GUP, bila bi besmislena.

Iako se Švaljek negativno očitovala o tom prijedlogu, zastupnici su dvaput glasali o ukidanju tih točaka, oba puta različito. Za prvoga glasanja ukidanje tih točaka podržalo je 12 zastupnika, a nakon stanke tražene na zahtjev SDP-a, za prijedlog se izjasnilo ukupno 37 gradskih zastupnika.

Većina je promijenila svoje mišljenje i time poručila da su navedene točke doista zakonska obveza, naglasili su kako je korektno da na istoj sjednici budu stavljene izmjene i dopune kao i donošenje novoga GUP-a koji je također zakonska obveza.

Zastupnica s Liste birača Milana Bandića Vida Demarin, koja je pisanu ostavku podnijela 20. ožujka na sve funkcije u Skupštini, zamijenjena je prvim kandidatom s liste – Josipom Petračem.

>>Četvrta sjednica bez Milana Bandića i prva bez koalicije

Komentara 18

DU
Deleted user
15:42 26.03.2015.

Čisti samo ostatak kriminalne hobotnice...

DU
Deleted user
11:57 26.03.2015.

Eto jedinstvene prilike da se direktorski osiguraju instant inzinjeri 6 mjesecnog kursa , veliki preplaceni kumovi koji su dobro sticeni godinama, sudjelovanje u falsificiranjima diploma, sumnjive nabave kineske jeftine robe, angaziranje bez natjecaja kojekakvih firmi gdje su pozaposljavali vlastite zene ,, ne smeta sto su bili pod internim istragama koje su zavrsile u necijim ladicama,,, a stetu naravno placaju zagrepcanci. Jad i bijeda.

ZG
zgbuco
17:30 26.03.2015.

S obzirom da žena misli svojom glavom i ne živi u oblacima, na žalost svih nas više neće obnašati dužnost zamjenice gradonačelnika. Apsurd koji se samo kod nas događati. S obzirom da je prvo povukla nerealne odluke i projekte, od za mene bivšeg gradonačelnika, sada po odluci iste osobe koja se nalazi u istražnom zatvoru zbog svima nama dobro poznatih razloga, a koji nemaju veze sa politikom kako neki to hoće prikazati, više neće obnašati dužnost koju je obnašala. Najnoviji razlog je taj što je dirnula u osinje gnijezdo zvano Holding, u kojem ima nepravilnosti koje bi bitno utjecale na ono zbog čega je dotični u Remetincu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije