Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Interliber – do nedjelje

Stripovi po kunu, dječje knjige pet, a romani od 20 kuna

Interliber
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
1/6
14.11.2014.
u 12:30

Štand imaju Večernji list i 24 sata gdje posjetitelji mogu kupiti knjige iz njihove naklade po sniženim cijenama te se družiti s autorima. Danas knjige potpisuju Julienne Bušić i Božo Skoko

Srednjoškolac Pero Prgić iz Orašja Interliber je posjetio samo kako bi majci na dar na štandu Večernjeg lista i 24 sata kupio djela Janka Matka.

– Moja majka jako voli njegove knjige pa sam kupio sve koje su u ponudi te ću joj ih darovati za rođendan i Božić – rekao je učenik Opće gimnazije koji je na izlet u Zagreb došao sa školom.

Romani od 20 do 100 kuna

Romani su samo dio ponude štanda Večernjeg lista i 24 sata koji su promotivnim cijenama knjiga, slikovnica, kuharica i vodiča iz svoje naklade privukli velik broj posjetitelja.

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

– Jako je velika gužva, a najviše se prodaju knjige Janka Matka, memoari Zvonka Bušića i stripovi – poručuje jedna od prodavačica.

Od knjiga Janka Matka, jednog od najznačajnijih predstavnika hrvatske pučke književnosti, na Interliberu se mogu pronaći "Dragulji i strasti", "Svjetlo ugaslih očiju" i "Moć zemlje" po 29 te posljednja izdana "Ribar i more" po 39 kuna.

Osim romana, čije cijene variraju od 20 do 100 kuna, na štandu se mogu pronaći i kuharice te dječje knjige već po pet kuna.

– Tek sam stigla na Interliber i vidjela da Večernji list i 24 sata nude zanimljive i povoljne knjige pa sam sasvim neplanirano kupila jedan set romana po 10 kuna – kaže Zagrepčanka Iva.

Posjetitelji na štandu mogu dogovoriti i promotivnu pretplatu za novine, a svi su pozvani da sudjeluju u nagradnoj igri. Za sudjelovanje je potrebno u kutiju ubaciti papirić s odgovorom na pitanje "zašto volim čitati", a tri se najbolja odgovora na kraju svakog dana nagrađuju poklon-paketom koji sadrži knjige, majice...

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Na 37. međunarodnom sajmu knjiga i učila Večernji list i 24 sata na svom će štandu ugostiti i autore knjiga čije su knjige izašle u njihovoj nakladi. Tako su se posjetitelji već imali priliku družiti s Terezom Kesovijom i Ninom Raspudićem, a očekuje ih još potpisivanje knjige Julienne Bušić danas u 16 te Bože Skoke u 18 sati.

Štand i za Strip reviju

Osim na promotivnom štandu u 5. paviljonu, dio naklade Večernjeg lista prodaje se i na štandu striparnice Lastan u 6. paviljonu. Radi se o Strip reviji Večernjeg lista koja se izdaje od prošle godine. Revija izlazi jednom mjesečno po cijeni od 9,90 kuna te se u jednom broju objavljuje više stripova poznatih domaćih i stranih autora, među kojima su i popularni klasici.

Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

– I inače je cijena povoljna i revija se odlično prodaje, a sad je snižena na jednu kunu, najviše što se može, i jako je velika potražnja – objašnjava Dino Alić, prodavač Lastanovih stripova na Interliberu.

Sajam na Velesajmu otvoren je još danas i sutra od 10 do 21 sat te u nedjelju od 10 do 20 sati. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Komentara 1

Avatar abakus
abakus
13:09 14.11.2014.

Drag mi je Interliber, drago mi je prošetati između knjiga i prolistati koju, ali ne vidim smisao u njihovom kupovanju, osim ako je riječ o stručnoj literarturi. Knjiga se može posuditi u knjižnici i vratiti kad je pročitaš. A velik broj knjiga danas se može čitati i preko e-čitača, što je bitno jeftinije i k tome ne zauzimaju prostor. Elektronička knjiga je budućnost i čudi me da kod nas izdavači još uvijek inzistiraju na tiskanim knjigama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije