Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Markovu trgu

Štrajkaši iz SC-a zazivali su i premijera, no rješenja još nema na vidiku

Štrajk
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
24.11.2016.
u 19:49

Radnici Studentskog centra prosvjedovat će sve dok ne potpišu kolektivni ugovor, a uprava na trošak od četiri milijuna kuna ne smije pristati.

Prosvjed na Markovu trgu su najavili, pa je do njega i došlo. S obzirom na to da ni tjedan dana nakon početka štrajka radnici Studentskog centra nisu uspjeli ni s upravom ni s ministarstvom dogovoriti potpisivanje kolektivnog ugovora, nastavili su s pobunom. Njih 50-ak stiglo je jutros ispred Vlade uz povike: “Plenkoviću, javi se”.

– Mi smo rekli da nećemo odustati dok ne potpišemo ugovor i toga se držimo – poručila je Biserka Sertić, predsjednica Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara, te napomenula da očekuje poziv na sastanak s ministrom. Ipak, nije otkrila bi li sindikati pristali na potpisivanje ugovora kojim bi se štitila njihova postojeća prava bez uvođenja novih. Jučer se dalo naslutiti da je upravo to rješenje ministarstva, s obzirom na to da štrajkaši od početka zavrzlame tvrde da samo žele zaštititi svoje plaće te naknadu za prijevoz i minuli rad. S druge strane, uprava SC-a ističe da bi radnici novim ugovorom dobili božićnice, regrese, uskrsnice, otpremnine...

– To bi SC stajalo oko četiri milijuna kuna godišnje i na takav trošak i ne smijemo pristati dok je Studentski centar u postupku sanacije – rekao je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj SC-a.     

Ključne riječi

Komentara 6

PR
Prekobrda
02:24 25.11.2016.

Nazalost hrvatskom narodu nece pomoci strajkovi ni pojedinacno ni generalni strajk. Jedini spas za Hrvatsku je DRUGA SELJACKO GRADJANSKA BUNA, poput one koju je pokrenio Matija Gubec i Stijepan Pasanec. Tijekom koje treba pohapsiti i dozivotno zatvoriti sve koji su participirali u vlasti nakon 1990. te saborske i druge odbornike isto tako nakon 1990. jer su upropastili i unistili Hrvatsku a osobno se obogatili.

Avatar comandante
comandante
06:41 25.11.2016.

gospodo, htjeli ste kapitalizam, to je sistem za šaku pojedinaca koji se na vama bogate.... nije to za vas... ali da... prekasno je

TW
TWITOIST
09:41 25.11.2016.

Koliko ovi placaju tople obroke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije