Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandićevi stanovi

'Što će mu svi ti stanovi kad nema toliko djece?'

Milan Bandić
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
02.03.2015.
u 07:55

U imovinskoj je kartici gradonačelnik naveo jedan stan u Zagrebu i vikendicu u Samoboru, no otkrivena su još tri

        Živi li tu negdje gradonačelnik, ima li stan u blizini i što je s tim prostorom ako postoji. Bila je to glavna tema razgovora stanovnika zagrebačkih naselja Kruge, Vrbani i Gračani ovoga vikenda uslijed novih saznanja o nekretninama Milana Bandića. Naime, otkrilo se, nakon gradonačelnikove žalbe na USKOK-ovu odluku o blokiranju imovine u aferi Agram, da Bandićevi nemaju tek jedan stan u Zagrebu i vikendicu u Samoboru kao što je pisalo u imovinskoj kartici, nego još tri stana u različitim dijelovima grada.

Građani podijeljeni

I dok su jedni ogorčeni zbog najnovijih informacija, drugi i dalje ne sumnjaju u poštenje svog gradonačelnika.

– Mislim da ne treba vjerovati u sve što se govori o gradonačelniku. Pa, on se toliko strastveno davao za grad i za građane, od Holjevca nismo imali tako dobrog gradonačelnika koji je toliko radio za nas. Uostalom, što će njemu toliko stanova, pa nema toliko djeca da im ostavi sve te nekretnine – rekla je Ljiljana koja živi na Krugama, u zgradi pokraj one u kojoj se, ako je suditi po odluci Vrhovnog suda, nalazi Bandićev stan.

Ipak, da je Milan Bandić vlasnik stana od 95 i garaže od 14 kvadrata na Krugama 5 nema podatke ni tamošnji predstavnik stanara Željko Biona koji napominje da su svi stanovi rasprodani odmah kad su pušteni u prodaju 2008. godine po cijeni od 2200 eura po kvadratu, ali i da su mnogi stanovi dan-danas prazni.

– Imam popis svih vlasnika i na njemu nema nijednog Bandića, ali to ne isključuje mogućnost da je on vlasnik jednog od stanova, a da prostor glasi na nekog drugog – objasnio je Biona. No, nisu gradonačelnika u zgradi vidjeli ni ostali stanari s kojima smo razgovarali.

– Nisam nikada čula da ima stan ovdje, niti sam ga ikada vidjela. Ipak, ne čudi me da ima toliko nekretnina i sigurno nisu sve zarađene legalno, ali moći će ih opravdati, jer to tako u Hrvatskoj funkcionira – poručila je stanarka Vesna.

Nisu gradonačelnika sustanari viđali ni na Vrbanima gdje se nalazi drugi novootkriveni stan. Ovaj je veličine 78 kvadrata, s garažom od 22 kvadrata, a nalazi se u Horvaćanskoj 75. Podsjetimo, na obje se lokacije Bandić vodi tek kao izvanknjižni vlasnik dok su kao vlasnici stanova upisana trgovačka društva Geoprojekt d.o.o i Paron d.o.o. Također, oba su stana bila kupljena gotovinom.

Treći se stan od 93,85 s garažom od 12,50 kvadrata nalazi na Gračanskoj cesti 145 F gdje je izvanknjižna vlasnica supruga Milana Bandića. Ondje susjedi tvrde – znali smo da je stan Bandićev.

– Svi znaju da je to njegov stan, a vidjeli smo i kad je USKOK došao ovamo prije nekoliko mjeseci – opisao je stanar susjedne zgrade.

Suradnici suzdržani

Prve su pak reakcije gradonačelnikovih suradnika bile oprezne i suzdržane. Tako je njegova zamjenica i obnašateljica dužnosti Sandra Švaljek komentirala da će nadležne institucije ispitati podrijetlo sporne imovine. Ipak, priznala je da državni dužnosnici trebaju popuniti imovinsku karticu koja bi trebala odgovarati činjeničnom stanju te da se osobno ne zanima za tuđu imovinu.

– Nitko od nas ne pita svoje suradnike kojom imovinom raspolažu, niti je to važno. Mene osobno to uopće ne interesira – kratko je poručila Švaljek.     

>>Nije točno da Milan i Vesna Bandić u Zagrebu imaju četiri stana

>> Žalba obznanila: Bandići u Zagrebu imaju četiri stana!

Komentara 248

Avatar links
links
08:32 02.03.2015.

negdje Mile voli disco a ovaj naš Mile više voli stanove

DU
Deleted user
08:32 02.03.2015.

"Poštenjačina" je puno delal pa ih dobil. Da mu se nađe......

BL
Blizard
08:25 02.03.2015.

Nigdje Bandićevog imena a stan je Bandićev ?! Evo sad' cemo saznati zašto Josipovic ima pet stanova ...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije