Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kompromis

Stanovnici Plesa uspjeli – prolaz ostaje otvoren

01.04.2015 .,Zagreb .,   Uprava zracne luke Zagreb odlucila je lancem zatvoriti pjecaski prolazi iz naselja Pleso prema zracnoj luci. Stanovnici naselja ogorceni su ovim potezom .  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
16.04.2015.
u 10:20

Zračna luka omogućit će prolaz, a Grad Velika Gorica kontrolirat će i regulirati sav promet na Plesu kao i oglasne površine u naselju

Pobuna stanovnika velikogoričkog naselja Pleso i potpisivanje peticije građana urodili su plodom – pješački prolaz koji povezuje naselje i Zračnu luku Zagreb ostat će otvoren.

Bez radnog vremena

Podsjetimo, spomenutim prolazom koristili su se stanovnici, ali i zaposlenici aerodroma, a uz objašnjenje nelojalne konkurencije, Zračna luka Zagreb prolaz je odlučila držati otvorenim u radno vrijeme, od 8 do 20 sati, zbog čega su se Plešani pobunili kako se njihovo naselje svjesno pretvara u geto.

No takva "regulacija" pješačkog prolaza nakon održanog jučerašnjeg sastanka pala je u vodu, a prolaz će, kao i desetljećima prije, ostati otvoren i prohodan bez satnice.

– Zahvaljujem i predstavnicima Inicijative, gradskoj četvrti, građanima Plesa kao i Međunarodnoj zračnoj luci na konstruktivnim razgovorima i susretljivosti u rješavanju problema. Građani Plesa i Velike Gorice ne mogu živjeti „iza" Zračne luke, već uz nju i u suživotu. U tome se svi slažemo i zato ćemo nastaviti razgovore kako bismo otklonili sve moguće probleme i kako bismo zajedno došli do jedinog cilja, a to je zadovoljstvo svih subjekata uključenih u navedenu problematiku – poručio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Kako je dogovoreno otvaranjem prolaza, Grad Velika Gorica provest će kontrolu i regulirati sav promet, kao i oglasne površine u naselju Pleso i uz prostor Međunarodne zračne luke. Kompromis je to postignut na sastanku na kojem su, među ostalima, sudjelovali Bruno Mazurkiewicz, predsjednik uprave, i David Gabelica, član uprave Međunarodne zračna luke Zagreb, jer su upravo otvaranje parkirališta kao i navodne krađe kolica bili razlozi zatvaranja prolaza u naselju Pleso.

Sastanak s ministrom

Osim dogovorenih zaključaka, Grad Velika Gorica zatražit će u roku od dva tjedna i sastanak s predstavnicima Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kako bi se utvrdili svi prometni pravci kojima će se, nakon što novi terminal bude sagrađen, moći ulaziti u Zračnu luku.

Važan je to sastanak za Velikogoričane jer se boje kako će gradnjom novog terminala sadašnji ulaz na aerodrom iz Fizirove ulice biti zatvoren, a Velika Gorica tako nakon godina suživota uz aerodrom biti izolirana od Zračne luke.

– Stari će ulaz ostati, Gorica će, uza sve ono što trpe desetljećima, biti sastavni dio zračne luke i naši građani koji najviše trpe, Plešani, imat će određene povlastice, ali će moći živjeti uz zračnu luku. Želimo imati i partnera u Vladi Republike Hrvatske, razgovarati s premijerom, ako treba i s nadležnim ministrom, da taj režim ostane – poručio je za VgDanas gradonačelnik Dražen Barišić.

Komentara 1

RM
rmikulcic1975
15:21 16.04.2015.

Lijepo od novinara da ste stavili sliku sa sastanka koji je bio zatvoren za javnost...Ljubazno Vas molim da odgovorite od kud Vam fotografije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije