Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilazak

Stanovnici Kozara poručili: Asfaltirajte, za plin novac nemamo

26.05.2015., Zagreb - Predsjednik Gradske skupstine Darinko Kosor u obilasku kvarta Pescenice-Zitnjak. U naselju Kozari bok vec mjesecima traje radovi na izgradnji plinske mreze za kucanstva. Ulica je mjesecima raskopana a radovi nikako da zavrse.  Photo:
27.05.2015.
u 12:11

Gradnja kanalizacijske mreže počela je prije godinu dana, a stanovnici Kozari puteva još od tada trpe blato i prašinu

Gradnja kanalizacije u naselju Kozari Putevi prije godinu dana dočekana je s oduševljenjem, a u posljednjih nekoliko mjeseci na noge je podigla stanovnike jer se radovima ne vidi kraj.

– Kada su počeli radovi, obećano nam je da će se raditi u etapama i da će se onaj dio gdje je završeno asfaltirati. Neke su ulice davno završene, no mi i dalje trpimo blato i prašinu – kazao je Ante Stanić, jedan od stanovnika koji su se jučer okupili kako bi s problemima upoznali predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora. 

Problem je navodno nastao jer se čeka da Gradska plinara postavi svoje cijevi, a plinofikacija je naišla na malen odaziv građana pa još kalkuliraju gdje graditi, a gdje ne.

– Moramo imati ugovore s barem 30 posto stanara kako bismo mogli krenuti u investiciju. Ponovit ćemo anketu među stanovnicima i nakon toga ili krenuti s radovima ondje gdje dobijemo taj postotak ili odgoditi investiciju za sljedećih pet godina – kazala je Senka Ivezić Nikolovski, šefica investicija iz Gradske plinare.

Dodala je da je cijena priključka od pet do sedam tisuća kuna i da nakon asfaltiranja nije moguće naknadno priključenje i kopanje sljedećih pet godina.

Građani pak govore da novca za plin nemaju jer plaćaju legalizaciju i da Grad može slobodno asfaltirati ulice. To su iz Holdinga i obećali ako građani na još jednoj anketi ne pokažu interes za plinofikaciju.

– Skupština je u proračunu odobrila ovu veliku investiciju, jednu od dvije najveće ove godine u gradu, no treba omogućiti da se završeni dio što prije i asfaltira – kazao je Kosor. 

Komentara 1

Avatar salko1951
salko1951
12:29 27.05.2015.

Neće plin jer se ne mogu divlje spojiti na njega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije