Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dom umirovljenika na Lašćini

Standard kao u hotelu po cijeni "starog doma"

dom
Foto: Grad Zagreb
1/3
08.12.2016.
u 16:00

Dvjesto umirovljenika smjestit će se u novu zgradu kroz mjesec dana. Njih 116 bit će u stacionaru, a 24 imaju Alzheimerovu bolest

Ambulanta, prostorije za rehabilitaciju i radnu terapiju, sobe, moderna kuhinja, dnevni boravak, pa čak i mala kapelica samo dio su onoga što se smjestilo u zgradu od osam tisuća četvornih metara u Lašćinskoj 98, u koju će se kroz mjesec dana useliti dvjesto zagrebačkih umirovljenika.

Sljedeće godine Markuševac

Radovi na domu za starije i nemoćne, za čiju je gradnju natječaj po načelu javno-privatnog partnerstva Grad raspisao prije tri godine, priveli su se kraju, a ključeve zdanja investitor je jučer predao u ruke gradonačelnika Milana Bandića.

– Gradnja je stajala 93 milijuna kuna bez PDV-a, a dom je poseban po tome što će se u njemu smjestiti 116 korisnika u stacionaru, 24 umirovljenika s Alzheimerovom bolesti te 60 njih u stambenom dijelu – objasnio je Branislav Brizar iz tvrtke Animus Primo, koja je sagradila dom na Lašćini, dvanaesti po redu s Gradom kao osnivačem. A upravo po uzoru na taj, najavila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna, sljedeće će se godine početi graditi dom u Markuševcu, u koji će se smjestiti stotinjak Zagrepčana. Baš kao i u ostalim gradskim domovima, smještaj će se plaćati oko tri tisuće kuna mjesečno, a liste čekanja, na kojima se trenutačno nalazi oko dvije i pol tisuće umirovljenika, smanjit će se.

– Većina ih čeka jednokrevetne sobe, a u novim će ih domovima sad biti dovoljno – rekla je Višnja Fortuna i dodala kako je kapacitet svih gradskih domova, uključujući novi na Lašćini, 3876 mjesta.

Isplati nam se gradnja

Radovima je bila zadovoljna, baš kao i investitor, kojem Grad zgradu, po ugovoru, mora isplatiti u sljedećih deset godina.

– Nama se rad po načelu javno-privatnog partnerstva svakako isplati jer smo tako sigurni da ćemo za određenu gradnju sigurno dobiti novac – objasnio je Branislav Brizar i dodao kako je situacija na Lašćini Animusu Primu dodatno “išla naruku” jer su na području sadašnjeg doma već imali vlastito zemljište.

Komentara 3

DU
Deleted user
16:29 08.12.2016.

Laščina, pa Markuševac? A u Novom Zagrebu--zapad, koji ima 60 tisuća stanovnika, nema livade na kojoj bi se mogao izgraditi dom pa da bar dio zaljubljenika u taj dio grada može ostati na svojem!

DU
Deleted user
07:06 09.12.2016.

Kakav MarkuševAAAC, pa nismo u Bosni ili Srbiji: MarkuševEEEc!

DU
Deleted user
13:23 09.12.2016.

Ima mjesta? Čeka se 10 godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije