Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaustavljeni radovi

Stanari u Maksimiru prosvjedovali zbog bazne stanice, intervenirala i policija

prosvjed,Maksimir
Foto: ''
1/7
Autori: Vecernji.hr, Sandra Golemac
02.08.2014.
u 14:58

Uzrujani i šokirani, stanari iz obližnjih kuća su se odmah pobunili i pozvali policiju, koja je radove zaustavila jer izvođač nije uz sebe imao sve potrebne dozvole.

– Moj je otac prije tri mjeseca imao infarkt, srčani je bolesnik, imam kći od 14 i sina od 7 godina... Ne želim da im se zdravlje ugrozi. Izbezumljeni smo i šokirani – komentirao je Slaven Skenžić, jedan od stotinjak stanara Bukovačke ulice u naselju Maksimir, koji danas cijeli dan prosvjeduju protiv, preko noći postavljenog VIPnetova repetitora na kućnom broju 78.

Da se nešto čudno događa stanari su posumnjali jučer kad su počeli radovi na krovu. Izvođači su im prvo rekli kako postavljaju solarne ploče, da bi se kasnije ispostavilo kako je riječ o velikoj anteni mobilnog operatera.

Stanari iz obližnjih kuća su se odmah pobunili i pozvali policiju, koja je radove zaustavila jer izvođač nije uz sebe imao sve potrebne dozvole. No, već jutros, radovi su nastavljeni i radnici u ovim trenucima postavljaju spornu baznu stanicu.

Prosvjednici će, naime, u ponedjeljak podnijeti tužbu za obustavu štetnog zračenja i micanje VIPnetove antene. Zdravko Zadro, vlasnik kuće na kojoj je postavljena antena, ističe kako je potpisao legalan ugovor sa spomenutim mobilnim operaterom.

Policija je dolazila i danas, no kažu kako se radovi izvode po propisima.

- Ja sam odmah kuća do njega, na broju 76 i imam bolesnu suprugu. Prozori naše spavaće sobe direktno gledaju na taj repetitor. Strahujemo za svoje zdravlje - bijesan je bio stanar Marko Šimat.

Susjedi su već uplašeni za svoju djecu i najavljuju prosvjede dok god se antena ne ukloni. Potpisuju i peticiju, a u borbi protiv štetnog zračenja pomoći će im i Hrvatska udruga za zaštitu od elektromagnetnog zračenja HUZEZ. Smatraju kako od spornog vlasnika Zadre nije bilo u redu postaviti tako štetne antene koje zrače bez konzultacije s ostalim susjedima.

>>Stanovnici Vrbana organiziraju masovni prosvjed protiv antena

>>Prosvjedovali jer je VIP uključio antenu

Komentara 15

LU
lukarak
16:33 02.08.2014.

Bas me zanima koliko ovih dusebriznika za zdravlje svoje djece nema mobitel u svojem domu.

Avatar gladnijura
gladnijura
17:58 02.08.2014.

Prvo neka svi čekićima unište svoje mobitele i onda neka skinu stanicu. U protivnom samo glumataju.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:40 02.08.2014.

Ma njima smeta to kaj će im susjed dobivati pinku od VIP-a a oni ne ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije