Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desetljeće čekaju na radove

Stanari Trnskog: Naš trg imat će novo lice do kraja godine

21.07.2015., Zagreb - Trg u Trnskom. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
23.07.2015.
u 09:00

Radovi će koštati 1,2 milijuna kuna, a osim uređenja sadit će se drveće i grmlje

Otkad se 60-ih formirao kao glavni kvartovski trg, središnje okupljalište Trnskog doživjelo je, kažu tamošnji stanovnici, tek "kozmetičke popravke".

Pokoja nova klupa u vrijeme predizbornih kampanja, popravak betonskih ploča, uklanjanje grafita novim namazom boje ono je što se, govore u Trnskom, jedino radilo.

Godinama obećanja

To će se promjeniti do kraja godine kada bi središnji trg u Trnskom trebao dobiti potpuno novo ruho. Odvodnja oborinskih voda, rušenje postojeće ograde terase na sjevernom dijelu trga, rekonstrukcija rampe kod bivše Name, gradnja stepenica na zapadu trga, ali i postavljanje svih novih klupa i koševa za smeće, kao i sadnja drveća te grmlja samo su neke od stavki obnove središnjeg dijela Trnskog u vrijednosti od 1,2 milijun kuna. Obećaje im se takva obnova već desetljećima, kažu u kvartu, pa se, unatoč planovima od Grada, ipak potpuno novom trgu ne nadaju.

– Što god da se radi, dobro je. Na trgu sad jesu kafići i trgovine, ali mislim da bi se ljudi češće zadržavali na njemu da se ne spotiču kad hodaju i da mogu uživati na klupicama bez da im komadići drveta ostaju po odjeći – objasnio je Matija Borda, dok je Ivanka Milas rekla da bi i manji popravci bili dovoljni.

Neće biti krpanja

Ovog puta, međutim, objasnio je predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad Željko Fiolić, neće se ići samo na "krpanje derutnog", već će središnji dio Trnskog 2016. biti onakav kakvim ga stanovnici već godinama očekuju.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:48 23.07.2015.

Da se u Trnskom stihijski uređuje vidi se na prvi pogled. Uređuju se ulice i pločnici te parkirna mjesta ispred zgrada gdje stanuju vijećnici, bilo u mjesnom odboru ili Vijeću gradske četvrti. Ispred zgrada gdje stanuje narod koji je dobarr samo za uzimanje prireza i poreza, pločnici su iz 60-tih godina, ulice imaju zakrpe, a parkirnih mjesta nema. Ni ulica koja vodi od Av. Dubrovnik prema školi i sportskoj dvorani nije uređena, kao ni ulica koja je paralelna s Av. Dubrovnik, a kojom se koriste stanovnici Savskog gaja i Trokutu te vozači prema Remetincu, Brezovici itd. koji zaobilaze rotor. Stoga, ne vidim razliku u popikavanju na tzv. trgu ili na pločniku i ulici. Uništeno je jedno i drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije