Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometni problem

Stanari i zaposlenici Radićeve: Ne želimo autobus u našoj ulici

24.08.2015., Zagreb - Radiceva ulica, za koju je gradonacelnik najavio da pocetkom rujna krece u obnovu, svojim stanjem opravdava takvu odluku. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Patrik Macek/PIXSELL
06.09.2016.
u 09:46

Vraćanjem autobusne linije koja se okreće na Jelačić-placu uništit će se sve što se htjelo postići uređenjem ulice - kažu stanari

Autobusna linija 150 koja vozi kroz Radićevu ulicu mora se ukinuti.

A ta novoobnovljena ulica u centru grada postati isključivo pješačka. Zahtjev je to stanara i zaposlenika ulice koji su poslali na adresu Skupštine, kao i gradonačelniku Milanu Bandiću. Radićeva se okreće turizmu, gastronomiji, umjetnosti i dizajnu, a to se ovakvim prometnim rješenjem onemogućava – smatra zlatar Mario Nokaj, dodajući kako onuda znaju prolaziti i grupe turista od 50 ljudi, koji se moraju micati kad autobus prolazi – a to je svakih 10 do 15 minuta.

Sve se kuće tresu

Prikupljali su i potpise za peticiju, s obrazloženjem da će vraćanje autobusne linije uništiti sve što se htjelo postići rekonstrukcijom i uređenjem ulice.

– Autobus koji svakih dvadesetak minuta ulicom diže prašinu te stvara nesnosnu buku u tako uskoj ulici niti je koristan za vlasnike trgovina i ugostiteljskih objekata niti su stanari oduševljeni što im se svakih dvadesetak minuta kuće tresu – složni su zaposlenici i stanari. Voljeli bi da prometnu regulaciju u Radićevoj riješe na sličan način kao što je riješen u obližnjoj Tkalčićevoj.

– Tamo se zna, bilo da ste stanar ili tamo radite, kad se kroz ulicu može proći automobilom. Dostave su rano ujutro, a stanari, ako trebaju proći, imaju daljinski koji spušta pomične stupove – kaže Marina Lasić, zaposlenica optike Beljan, radnje iz koje je krenula peticija i zahtjev za ukidanje linije. Autobus, dodaje M. Lasić, često zna proći i prazan, a na Gornji grad ide gotovo uvijek napola pun.

Do gore mogu uspinjačom...

Radićeva bi bila sasvim drukčija kada bi bus prestao voziti, slaže se i Biljana Butković, suvlasnica kafića Treehouse. Stanari Gornjeg grada do svojih stanova mogu doći i uspinjačom, kažu ovi iz Radićeve, a autobus im vozi i s Kaptola te od strane Tuškanca.

Komentara 7

FE
Fenomen27
11:51 06.09.2016.

BTW ovdje se radi o malom autobusu (minibusu), a ne o onom velikom standardnom...

QQ
qqq
10:29 06.09.2016.

Ma zamisli ekipe, smeta im bus koji prođe 4 puta u sat vremena. To su oni što bi htjeli živjeti u centru grada, ali da im je tiho kao na selu.

FE
Fenomen27
11:45 06.09.2016.

a to što iz njihovih kafića trešti muzika? mene smeta to! Isto tako me smeta što su predivnu radićevu sada okupirali svojim terasama! Ide sad peticija i protiv toga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije