Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija izdala rješenje

Stanari Gornjega grada ostali bez 43 parkirališna mjesta uz zebre

Odlukom Upravnog suda od danas na Gornjem gradu mogu parkirati svi Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.01.2015.
u 09:00

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, parkiranje nije dopušteno u blizini križanja ulica kao ni u blizini pješačkog prijelaza

Na Gornjem gradu vozači od jučer imaju manje mjesta za parkiranje. Naime, Zagrebačke ceste obrisale su 43 parkirališna mjesta koja su bila ucrtana uz zebre i križanja ulica i to po nalogu policije.

Akciju je započeo Viktor Forjan iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa zagrebačke policije, koji je još prije mjesec dana kazao da je Uredu za promet dan nalog da se takva mjesta moraju ukinuti iz sigurnosnih razloga. No, budući da na Gornjem gradu ionako ima premalo parkirališnih mjesta, Gradu je dan dulji rok da se to i provede.

– Gradski ured za promet zaprimio je zahtjev policije da određen broj parkirališnih mjesta nije u skladu s odredbama članka 82. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Donijeli smo rješenje o ukidanju 43 parkirališna mjesta –- kazao je Dinko Bilić, pročelnik ureda. I dok iz Ureda kažu da su odluku morali provesti, stanari su u šoku.

– I dosad smo imali problema s parkiranjem, no sada će tek nastupiti kaos. Zar je normalno da parkiram u Gajevoj i svakodnevno pješačim na Gornji grad? – požalio se jedan stanar.

Jučer se sastao i njihov Mjesni odbor, ali budući da nisu dobili informaciju iz Grada i policije o čemu je riječ, kazali su da će zatražiti pojašnjenje. Inače, ova akcija je prvi veći zahvat ukidanja protuzakonito označenih mjesta uz zebru ili križanje.

U 20 dana 145 vozača dobilo kazne od 500 kuna zbog parkiranja

Komentara 2

IV
Ivanveliki
14:25 29.01.2015.

kako su uopće i mogli biti pored pješačkog, pa od parkiranog auta se ne vide pješaci, pogotovo djeca!

Avatar gladnijura
gladnijura
09:30 29.01.2015.

A kaj bu tek bilo ako se Pepeljuga preseli u Visoku????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije