Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagreb forum

Španjolci Zagrepčanima o razvoju gradskog turizma

Zagreb Forum
Foto: Zagreb Forum
1/2
24.05.2016.
u 13:24

Na konferenciji se govori o alternativnim pristupima u razvoju gradova, a zemlja partner je Španjolska, koja predstavlja svoja rješenja ostvarenja koncepta tzv. smart cityja

Brojni stratezi na konferenciji Zagreb Forum 2016. posvećenoj alternativnim pristupima u razvoju gradova jučer su diskutirali kako grad razvijati u interesu građana i poduzetnika.

Ove godine poseban je naglasak dan turističkom razvoju Zagreba, jer je zemlja partner Španjolska.

Zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin na Forumu je istakla kako je "naš grad poznat je po dobrom upravljanju i sudjelovanju građana u realizaciji projekata usmjerenih na unapređenje kvalitete života."

Foto: Zagreb Forum

-Posebnu ulogu igraju poduzetnici koji putem svojih projektnih inicijativa i gotovih rješenja za razvoj pametnih gradova pozicioniraju grad Zagreb uz bok ostalim europskim metropolama - poručila je Kusin, a Eduardo Aznar, veleposlanik Kraljevine Španjolske u Republici Hrvatskoj, ocijenio je da je Španjolska vodeća zemlja u smislu implementaciji smart city rješenja gdje provodimo više od 60 projekata usmjerenih na razvoj pametnih gradova.

-Španjolska i Hrvatska imaju mnogo sličnosti što se tiče strukture i veličine gradova, stoga se susrećemo i sa sličnim izazovima i preprekama. Pametni gradovi stvaraju novi mentalitet, sasvim novu, pozitivnu kulturu koja vodi rastu kvalitete života građana - smatra veleposlanik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije