Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi sveti

Velike gužve prema groblju; ZET-ovi autobusi voze besplatno

Gužve prema groblju
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/11
31.10.2014.
u 11:10

Na sam blagdan Svih svetih, u subotu radit će samo veći supermarketi i to uglavnom po nedjeljnom radnom vremenu

Za razliku od prijašnjih godina kada su autobusi ZET-a prema grobljima Mirogoj, Miroševac i Markovo polje vozili besplatno samo na blagdan Svih svetih, ove godine građani se mogu voziti besplatno i danas i u nedjelju. Stoga iz Grada apeliraju na građane da u posjet grobljima odlaze javnim prijevozom i izbjegavaju korištenje osobnih vozila.

Na područja posebne prometne regulacije građani pojačano pristižu od 9 sati, iako su izvanredne linije prema većim grobljima uspostavljene sat ranije, izvijestili su iz ZET-a. Zbog gustog prometa na cestama koje dovode do područja ograničenog kretanja vozila ponegdje se povremeno stvaraju gužve. Autobusi s Kaptola polaze odmah nakon popunjenja, trenutno svakih 5 minuta.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, kao i na Dušni dan, 2. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

U petak, subotu i nedjelju, 31. listopada, 1. i 2. studenoga, vozit će i autobusi izvanrednih linija:

Kaptol – Mirogoj

Kaptol – Krematorij

Kvaternikov trg – Srebrnjak

Dubrava – Miroševec

Dubec – Markovo Polje

Uz spomenute izvanredne autobusne linije u subotu, 1. studenoga i nedjelju, 2. studenoga, uspostavit će se i linija Podsused-centar – Poljanica – Gornja Bistra.

Prema grobljima će pojačano voziti i taksisti koji su kazali da neće voziti po akcijskim već uobičajenim cijenama.

Na sam blagdan Svih svetih, u subotu radit će samo veći supermarketi i to uglavnom po nedjeljnom radnom vremenu, no ima i onih koji će raditi po cijele dane. Svi šoping centri ipak će biti zatvoreni, a neće raditi ni tržnice kao ni Veletržnica i hladnjača.

Prema nedjeljnom radnom vremenu prodavat će se samo prigodan asortiman i to na dijelu tržnica Dolac, Kvatrić, Trešnjevka, Utrina, Jarun, Špansko, Volovčica i Sesvete.

Komentara 5

TH
than
01:49 01.11.2014.

Ma sto je tu besplatno ?!?! Kako doci recimo iz NZ do groblja besplatno . Ili sa Jelacic placa ? Ili sa... Eto bas me zanima. Nema sanse... Platis kartu, a onda presjedas kao besplatno ? Pa to nije besplatno, jer ta karta je placena. Aj vi iz ZET-a ne prodavajte maglu.

Avatar Nexus
Nexus
11:08 02.11.2014.

Slika je puna simbolike: "Starceki i autobus kaj ih vozi za krematorij"; Naravno besplatno.

BA
barica56
17:49 02.11.2014.

besplatno je ako stanuješ blizu stajališta autobusa koji voze prema grobljima a ostali ionak moraju platit kartu dakle mažu oči gde stignu i kaj je tu besplatno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije