Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skijaška utrka

Snježna kraljica već može i početi, samo da padne snijeg

06.01.2013., Sljeme, Zagreb - Utrka najboljih slalomasa na devetom izdanju Snjezne kraljice.  Ivica Kostelic.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
26.11.2014.
u 09:00

Iz organizacijskog tima kažu da jedino što mogu je zapaliti svijeću za snijeg ove godine

Snježni topovi, mašine, šatori, prostor za tv studio i tribine za VIP goste montirani na Sljemenu, prvi su to koraci u pripremama sljemenskih skijaških staza za održavanje Snježne kraljice.

I dok je veliki dio posla već pripremljen, barem onaj nužan prije prvih snježnih padalina, na Sljemenu se radnici i organizatori utrke, nadaju da će 2015. godine imati više sreće nego početkom ove, kada je zbog vremenskih uvjeta Snježna kraljica otkazana, i to baš onda kada je trebala upisati svoju jubilarnu desetu godišnjicu održavanja.

– Veliki dio posla je odrađen i pripremljen. Sada nam jedino ostaje otići na Kamenita vrata i zapaliti svijeću. Moramo se pomoliti za zimu i snijeg ove godine– poručio je Dragutin Žiljak.

Tehnički pregled još ljetos

Naglasio je kako Snježna kraljica nikada nije organizacijski bila upitna, već da cijeli program, kojega na sva usta hvale i u Svjetskom skijaškom kupu, ovisi samo o vremenskim uvjetima i količini snijega.

Foto: Instagram

Podsjetimo, još ljetos je tim Svjetskog skijaškog kupa obavio tehničku inspekciju Crvenog spusta, a datumi održavanja utrka potvrđeni su - 4. siječnja održat će se ženski slalom, a nakon toga utrka legendi. Dva dana kasnije, 6. siječnja u popodnevnom terminu vozi se i muški slalom.

Pola novca već osigurano

I dok je još ljetos gradonačelnik Milan Bandić poručio kako će Snježnoj kraljici uvijek davati veliku potporu, jer kako je govorio, njome se s učini za promociju Zagreba znatno više nego bilo kojom drugom manifestacijom, pročelnik za školstvo Ivica Lovrić ipak nije želio precizirati iznos koji će iz gradske blagajne biti izdvojen za Snježnu kraljicu.

– Nakon što se usvoji Proračun grada bit će definiran i iznos sredstava za održavanje velikih sportskih priredbi, čiji je sastavni dio i Snježna kraljica– poručio je Lovrić na naš upit još prije desetak dana. Bez obzira na novac iz gradske blagajne za skijaški spektakl već je osigurano više od polovice iznosa sponzorskih donacija. Ipak, na Sljemenu nedostaje žičara, ali i potreba za većim akumulacijskim jezerom kojim bi se osiguralo sto dana skijanja, a ne 19 dana, kao što je to bilo ove godine.

Komentara 13

GE
geler203
19:11 26.11.2014.

Nema snijega ali ima novca poreznih i prireznih obveznika.

DU
Deleted user
14:34 26.11.2014.

a da organiziramo Surf Cup na Jarunu. Samo treba postaviti ogromne ventilatore da rade valove.......

DU
Deleted user
10:56 26.11.2014.

A od kuda novac za Snježnu kraljicu, a za ostalo nema? Pardon, bit će čim podignu cijene komunalija, da bi rasipali tempom kojim su to radili do sada. ŠTEDNJA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije