Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEŠNI YOUTUBERI

Snimaju komentare o tome kako igraju. Dobro se zabave, nešto i zarade, a djeci su idoli

youtuberi
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
30.04.2016.
u 16:16

Najmlađi Zagrepčani u SC-u na Junior Gaming Ligi se druže s autorima videopriloga koje prate na YouTubeu

Znate li tko su danas pučkoškolski heroji? Jesu i Ronaldo i Messi i Justin Bieber. Ali tko je ovdje, do lokalnih faca? Nisu pjevači, ne bismo rekli nogometaši, već - YouTuberi!

Da, ono o čemu smo čitali na internetu stiglo je sada i do ovih krajeva. SerbianGamesBL, MarkoKOFS, Bloodmaster i Mudja imena su heroji naših najmlađih sugrađana. A oni su ovih dana u Zagrebu na trodnevnom gamerskom događaju Junior Gaming Lige pod pokroviteljstvom Večernjeg lista i Radosti.

Sat snimke - 8 sati montaže

Pregršt djece u dvorani Studentskog centra moglo je jučer od Bloodmastera i MarkaKOFS-a (King of Fails Show) doznati kako rade i pritom se i zabavljaju. Iako sve nekako tako izgleda, YouTube kanal za ove dečke nije šala. Bloodmaster ima više od 200.000 pretplatnika, MarkoKOFS više od 250.000, Mudja ih broji više od 420.000 a SerbianGamesBL gotovo pola milijuna - 470.000 pa je razumljivo kako je on i najpopularniji. Za one koji su jučer došli u Studentski centar bilo je pravo otkriće vidjeti Bloodmastera i MarkaKOFS-a uživo, a ne samo u svojim uobičajenim ulogama YouTube zabavljača koji se snimaju dok igraju igrice. I oni sami će priznati da je tek sada njihovo prijateljstvo od virtualnog preraslo u stvarno, jer – sreću se tek drugi puta u životu.

Mnogo su pitanja imali njihovi fanovi. Kakvo računalo imate? Ne treba ništa specijalno, naučili su popularni YouTuberi svoje fanove, iako imaju i7 s novijom nVidijinom grafičkom karticom. Možeš kupiti i najnoviju i najbolju kameru, no ako ne radiš kako treba, tehnika ne pomaže. A postići toliki broj pretplatnika na YouTubeu nije nimalo lagan posao. Doznajemo od dvojca kako sat vremena snimanja traži šest do osam sati montaže. Upravo tako, toliko dugo traje montiranje video klipova koji ih čine popularnima. Bilo je u publici i onih ambicioznih pa je jedan mali fan pitao i kako se na YouTubeu može zaraditi. Može, bio je odgovor, ali to ne dolazi tako lako kako neki misle, već ogromnom upornošću i stalnim radom. A najbolje je, ističu Bloodmaster i MarkoKOFS raditi ono što najviše voliš. Ako ne voliš ono što snimaš nego to radiš samo da stekneš pretplatnike, uspjeha neće biti. Igraš, snimaš i komentiraš, poslije to dobro montiraš, logična je i jednostavna formula.

Spektakl i danas i sutra

Događaj u SC-u traje još danas i sutra kada će fanovi moći upoznati i SerbianGamesBL-a te Mudju, dobiti od njih i autogram te se fotografirati. K tome, posjetitelji se mogu igrati na Playstation konzolama, iskušati virtualnu stvarnost, a čeka ih i finale Junior Gaming Lige.

>> Ludiranje u virtualnom svijetu donosi milijune dolara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije