Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potpisali ugovore

Otkrivamo što piše u menadžerskim ugovorima nove uprave Zagrebačkog holdinga!

menadžeri
Foto: Pixsell
1/8
30.03.2015.
u 14:49

Odrade li četverogodišnji mandat do kraja, dobit će otpremninu u visini tri bruto plaće koja je 33.000 kuna

S puna tri tjedna odugovlačenja, pregovaranja i rada bez ugovora, a samo nekoliko sati nakon otkazivanja punomoći prvoj zamjenici gradonačelnika Sandri Švaljek, koja je i inicirala izbor novog vodstva Holdinga, članovi uprave i novi šef Dejan Fičko prošli su četvrtak potpisali ugovore.

Unajmili agenciju

Svi osim Daniele Franić, koja je ujedno bila članica prethodne uprave, a koja je jedina odbila staviti potpis na menadžerski ugovor koji joj je ponuđen. Svojim potpisom novoizabrana garnitura – koja se, podsjetimo, tražila putem agencije za zapošljavanje, a koja je među kandidatima za 180 tisuća kuna trebala pronaći najbolje – zaštitila se od eventualne smjene.

Zaštita je prije svega financijska. Svaki od članova uprave Holdinga dobit će oko 600 tisuća kuna odluči li im gradonačelnik Milan Bandić otkazati povjerenje, jer postavljena uprava, o kojoj se bivša zamjenica s njim nije konzultirala, ujedno je i jedna od Banedićevih najvećih zamjerki Sandri Švaljek. Dođe li do otkazivanja povjerenja, Holding će ostati bez oko tri milijuna kuna.

Naime, za četvero članova uprave potpisanim ugovorom zagarantirana je polovica bruto plaće za svaki neodrađeni mjesec do isteka četverogodišnjeg mandata, a bruto plaća dogovorena je na iznos od 33 tisuće kuna. Odradi li uprava mandat do kraja, dobit će otpremninu u visini triju bruto plaća, a pravo na bonus ostvaruju ispune li sve postavljene ciljeve. Sve su to dijelovi menadžerskog ugovora u posjedu Večernjeg lista.

Tako potpisanim ugovorom članu uprave, osim što ima pravo na reprezentaciju, putne troškove, automobil i stručno usavršavanje, Zagrebački holding plaćat će i osiguranje za eventualne novčane kazne koje će morati snositi.

I dok su sve glasnija nagađanja kako će Milan Bandić sljedećim svojim potezom u Skupštinu Holdinga umjesto dosadašnje Švaljek i Slavka Kojića, pročelnika za financije, imenovati sebe i Vesnu Kusin, sada jedinu njegovu zamjenicu, ugovori su ujedno bili razlog otvorene svađe između Kojića i Vladimira Ferdeljija, člana Nadzornog odbora Holdinga za trajanja sjednice Gradske skupštine.

Slavko Kojić, inače životni partner Daniele Franić, kavalirski ju je branio, jedinu koja je odbila potpisati ugovor jer, kako je naglasio, ona inzistira na ugovoru o radu kojim bi si i nakon isteka mandata od četiri godine osigurala ostanak u Holdingu.

– Ne traži ništa više nego što je dosad imala – poručio je Kojić.

I dok SDP-ovi i HDZ-ovi kandidati poručuju kako je rad od tri tjedna bez potpisanih ugovora bio protuzakonit i kako bi to bio dovoljan razlog da se kazni bilo kojeg drugog poduzetnika koji bi se tako odnosio prema svojim zaposlenicima, u Holdingu poručuju kako u takvom odugovlačenju nema ničeg protuzakonitog.

Odgovor šefa Uprave

O nepotpisanim ugovorima ispitivali su na Skupštini predsjednika uprave Holdinga Dejana Fička, koji tad u razloge nije želio ulaziti. No, za Večernji list kratko je rekao: - Potpisali smo ugovore o radu i konačno je formirana Uprava koja je izabrana rigoroznim sustavom selekcije, na način da su odabrani stručnjaci sa bogatim iskustvom. Politička situacija nas ne zabrinjava jer politika je jedno, a vođenje Zagrebačkog holdinga drugo. Uvjereni smo da imamo dobru podršku od aktualnih političkih struktura, te ćemo voditi kompaniju u skladu sa pravilima struke, neopterećeno od političkih utjecaja.

Ipak, sudbina članova uprave, i onih koji su potpisali ugovor i Daniele Franić, kao i sve ostalo u Gradu, ovisi isključivo o potezu gradonačelnika Milana Bandića.

Novi šef Uprave Dejan Fičko kaže kako on i ostali članovi o smjeni ne razmišljaju.

– Koncentrirani smo na posao, na refinanciranje obveznica i na povećanje efikasnosti sustava. Jedan član Uprave nije potpisao ugovor, ali to nije niti nužno jer na snazi ima postojeći ugovor - poručio je Fičko.

>> Švaljek: Bit će smjena u gradskoj upravi, nisam zadovoljna

>> I za direktore podružnica treba natječaj

>> Imaju 14 dana da novom šefu Holdinga predstave planove

Komentara 31

TH
than
15:17 30.03.2015.

Znaci nisu placeni prema tome kako rade, vec su debelo placeni u biti samo da dolaze na posao, a i dobro su osigurani. Gubitke ce ionako sanirati gradjani kroz skuplje namete.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
14:55 30.03.2015.

a safari???????

Avatar trooso
trooso
14:47 30.03.2015.

potpuno su izgubili kompas, razbacivaju se sa novcima koda smo najveći proizvođač nafte na svijetu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije