Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Univerzijada

Slavni Zagi u ponedjeljak dobiva svojeg nasljednika

Hrčak
24.01.2015.
u 15:45

Više od 5000 glasova odlučilo koji će lik biti na svim obilježjima Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci nagodinu.

Tko će biti maskota Univerzijade 2016. godine, odlučilo je više od 5000 glasova građana koji su posljednjih mjesec dana birali nasljednika legendarnog Zagija, maskote Univerzijade 1987.

Hoće li to biti kuna i sredozemna medvjedica, ris ili hrčak, biralo se online glasovanjem, a natječaj je bio otvoren od 1. prosinca do 15. siječnja.

– Rezultati su stigli, a službeno predstavljanje nove maskote bit će 26. siječnja – najavili su organizatori ne želeći unaprijed otkriti novu maskotu. Iako je natjecanje u početku bilo neizvjesno, na kraju se ipak većina opredijelila za istog predstavnika Univerzijade, rekli su organizatori. Tako je prvoplasirani odnio 43 posto pristiglih glasova, čak 12 posto više od maskote na drugom mjestu.

Na natjecanje za novu maskotu Igara stigle su čak 64 prijave, nakon čega su izabrane tri koje su ušle u uži krug. Autori ideja – Mirela Ivanković Bielen, tim Hrvoja Orlovića i Alme Vragović i dvojac Vedrana Rede i Matija Tomšić u ponedjeljak će doznati tko je pobijedio i osvojio nagradu od 10 tisuća kuna. Potom će uslijediti i odabir imena u kojem će također sudjelovati građani.

Europske sveučilišne igre održat će se iduće godine u Zagrebu i Rijeci pod motom "Srce vjeruje, um ostvaruje". Bit će to najveće sportsko događanje u Hrvatskoj dosad, a okupit će 5000 sportaša sa 350 europskih sveučilišta.

Komentara 5

KA
kafka
16:49 24.01.2015.

Ako ništa drugo ne znaš, želiš zamračiti novac - organiziraj sportsko natjecanje - narod na kraju sve plati.

XN
xnet0822
06:47 26.01.2015.

Besposlen Pop jariće krsti ....

LI
liliZG
12:51 26.01.2015.

hrvatska voli glodavce..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije