Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peticija

Skupili tisuću potpisa i traže nesmetani prolaz do zračne luke

Pleso
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
10.04.2015.
u 09:00

Traže od Međunarodne zračne luke da se prolaz ponovno otvori bez vremenskog ograničenja

Uz dosad prikupljenih već tisuću potpisa Velikogoričana, peticija pokrenuta s ciljem da se stanovnici goričkoga naselja Pleso izbore za nesmetani prolaz između naselja i Zračne luke, nastavlja se.

Tijekom današnjeg dana potpisi će se prikupljati na gradskoj tržnici sve do 17 sati, a tek kada se prikupi dovoljan broj potpisa svih stanovnika peticija će biti predana gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću, s jasnim očekivanjima stanara - da im se bez ucjena ostavi prolaz kojega koriste od samih početaka, odnosno već nekoliko desetljeća.

Podsjetimo, nakon zatvaranja prolaza koji koriste mnogi zaposlenici, učenici Zrakoplovno-tehničke škole i mještani, uprava međunarodne Zračne luke Zagreb dopustila je da prolaz bude otvoren za pješake do 20 sati, a vikendom i praznicima kraće. Prolaz je prvotno bio zatvoren zbog nelojalne konkurencije, tj. građana koji su svoja dvorišta iznajmljivali kao parkirališta.

Stanovnici Plesa, nezadovoljni takvom odlukom, traže ponovno otvaranje prolaza bez vremenskog ograničenja, poručujući kako neće dopustiti da im se naselje pretvori u geto niti da ih se tretira kao “zološki vrt”.

Kako su naglasili, onemogućavanjem korištenja prolaza ozbiljno je ugroženo poslovanje malih i srednjih poduzetnika, a svim ostalim građanima uskraćena je mogućnost da kroz taj prolaz odlaze na posao, u školu ili kompleks Zračne luke po bilo kojem privatnom ili poslovnom pitanju.

–Održali smo već jedan sastanak s predstavnicima Grada na kojem nam je poručeno kako će Grad od predstavnika Zračne luke tražiti rješenje našeg problema - poručio je Boris Stajer iz Vijeća gradske četvrti Pleso.     

Komentara 2

SV
svakodobro2
12:01 10.04.2015.

Super, neka im se dopusti i pretrcavanje piste, vjerojatno je jos blize.

TO
tonkica38
07:19 14.04.2015.

Neka se tzv.poduzetnici fokusiraju na pravo poduzetnistvo a ne na naplatu parkinga 50 m od oznacenih parkiralisnih mjesta...pojedinci u tom selu idu toliko daleko da buse gume svakome tko se parkirao na javnu povrsinu (a ne u njihov tzv.parking). Tako im i treba, podrzavam zatvoren pristup zracnoj luci, reda mora biti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije