Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKE ŠKOLE TRAŽE HOODICE

Počinje: Školske uniforme stižu u 50-ak zagrebačkih osnovnih škola

Osnovna škola Barilović s početkom drugog polugodišta uvela je nošenje školske uniforme
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
22.02.2017.
u 14:50

Na anketu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport koje su zagrebačke osnovne škole morale ispuniti do 15. veljače odazvalo se svih 108 škola, a za uniforme se izjasnilo 30 škola

Školske uniforme već nakon Uskrsa uvest će se u 30 zagrebačkih osnovnih škola, dok će u još 22 škole uniforme imati samo neki razredi, doznaje se danas iz zagrebačkog Gradskog ureda.

Na anketu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport koje su zagrebačke osnovne škole morale ispuniti do 15. veljače odazvalo se svih 108 škola, a za uniforme se izjasnilo 30 škola. Dodatne 22 škole izjasnile su se za uvođenje uniformi samo u neke razrede, odgovorio je Ured za informiranje Grada Zagreba na upit Hine.

U Gradskoj upravi dodaju da je realizacija projekta uvođenja školskih uniformi u zagrebačke osnovne škole već krenula i da se prve uniforme mogu očekivati već nakon Uskrsa, točnije 18. travnja.  

Za tu namjenu Grad Zagreb je osigurao u proračunu oko 10 milijuna kuna.

Kako će izgledati uniforme ovisit će o željama pojedinih škola. Većina škola koja se odlučila za uniforme izrazila je želju da uniformu čine majice, a ne košulje. Neke škole žele i dodatnu opremu poput vesti s kapuljačama (hoodice), papuče te hlače i suknje.

>> 'Što će djeci značiti uniforme ako im roditelji nemaju za kruh i osnovne životne potrebe?'

>> Mi bismo da ovako izgledaju školske uniforme

Komentara 14

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
15:14 22.02.2017.

Neki ljudi se još uvijek ne mogu rješiti mentalnog sklopa, koji im je formiran u nekim prošlim vremenima. Bili pripadnici partije ili ne, sasvim je svejedno, jer su već od vrtića usmjeravani onako, kako je u to vrijeme trebalo biti. E sada, kod nekih je došlo do otrežnjenja, a neki još uvijek razmišljaju na stari način.

TA
tamaris
15:03 22.02.2017.

U našoj školi roditelje nitko ništa nije pitao. Je li ravnatelji mogu provoditi takvu samovlast, pitam se.

DU
Deleted user
20:18 22.02.2017.

Prva mora biti na redu škola Trnsko. Da se zgarda ne sruši prije nego što uniforme budu gotove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije