Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preslagivanje

Širi se koalicija – uz Bandića i Klub HSLS-HSS dolazi i HDZ?

20.06.2013., Zagreb -  Danas se odrzala konstituirajuca sjednica Zagrebacke skupstine na kojoj je izabran novi predsjednik Gradske skupstine i cetiri potpredsjednika. Photo: Anto Magzan/PIXSELL
Anto Magzan/Pixsell
08.01.2015.
u 09:15

Suradnju očekuju i Andrija Mikulić i Darinko Kosor za kojega ona ne mora biti formalna jer je većina neupitna

Sadašnjoj koaliciji u Gradskoj skupštini zastupnika nezavisne liste Milana Bandića i Kluba HSLS-a i HSS-a, koji čine tijesnu većinu, uskoro će se pridružiti i HDZ-ovci. Iako i Andrija Mikulić, predsjednik gradskog HDZ-a, i predsjednik Skupštine Darinko Kosor spominju "projektnu koaliciju", izvjesno je da će sadašnja većina od 26 zastupnika, postati sigurna dvotrećinska.

HDZ ima osam zastupnika, a njihovu klubu pripadaju još po jedan zastupnik iz BUZ-a i HSP AS-a. Mikulić širenje koalicije vidi kao prirodni nastavak koalicije s HSLS-om i HSS-om koju imaju na nacionalnoj razini.

– Vjerojatno će jednog dana doći trenutak za širenje koalicije. Nakon nedjelje bit će drugačiji omjer snaga – kazao je Mikulić aludirajući na to da očekuje pobjedu njihove kandidatkinje za predsjednicu. Darinko Kosor kaže da o temi koaliranja u Skupštini HSLS i HDZ nisu razgovarali, da je, s obzirom na rezultat predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, njihova nacionalna koalicija ostvarila povijesni rezultat, ali da nema potrebe formalno je širiti u Skupštini.

– I do sada je suradnja s HDZ-om bila korektna. Možemo ući u projektnu koaliciju, za formalnu nema potrebe jer je većina u Skupštini stabilna – kazao je Kosor. To znači da bi HDZ podržao zamjenicu gradonačelnika koja sada obavlja funkciju gradonačelnika Sandru Švaljek, a vrati li se gradonačelnik Milan Bandić, i njega. Neslužbeno se spominje da bi na gradonačelničkom mjestu moglo biti promjena u slučaju da Bandić da ostavku ili Skupština ne prihvati rebalans proračuna, čime bi bili isprovocirani lokalni izbori.

Komentara 8

ZA
zagorec1
11:26 08.01.2015.

Bravo!!!!!! Ujedinimo se i konacno donesimo nasoj drzavi bolju buducnost!!! Maknimo s politicke scene takozvani pravi put i plan 21!!! U nedjelju pokazimo da nam je jos stalo do lijepe nase!!! Kolinda je nasa nada kao i Sandra Svaljek

IS
istina2
16:06 08.01.2015.

Bravo jos jedan pametan potez da vec jednom i zauvijek ode plan 21 i braca blizanci (jy-sipovic i mula-novic)

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
18:27 08.01.2015.

Logično je da se okupe stranke koje nisu upetljane u trenutnu Milanović-Josipović vlast i one koje ih podupiru (SDP, ORAH, HNS i ovakvi). Šteta je samo da IDS ne vidi kako je SDP lošija varijanta od HDZ-a. Očekujem u budućnostiti i suradnju u Istri.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije