Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski turizam

Širenje apartmana: Noć u iznajmljenom stanu i 110 eura

Centroom
Foto: Ivan Zovko
1/5
24.03.2015.
u 16:00

U dvije godine broj apartmana za iznajmljivanje u Zagrebu sa 250 skočio na čak 1200

Unatoč činjenici da apartmana za kratkoročni najam nikad nije bilo više, taj dio tržišta u gradskom turizmu i dalje buja.

Očit primjer vidljiv je u udruženju Apartmani u centru Zagreba, koje se, otkako su ga osnovali prije godinu i pol, od tri proširilo na 13 apartmana, od čega se posljednjih nekoliko mjeseci otvorilo njih pet.

Posuđuju i vlastite bicikle

– Još dva su u planu. Oba bi trebala biti gotova kroz nekoliko tjedana – rekao je Bruno Babić, koji vodi mrežu Apartmana u centru Zagreba. Kada su krenuli u posao prije dvije godine, u Zagrebu je, dodaje, bilo 250 stanova za kratkoročni najam, a sada ih je 1200. No, drži da će velik dio njih otpasti kad se stabilizira tržište nekretnina.

– Mnogi iznajmljuju nekretninu koju su naslijedili – kaže Babić te dodaje da je ključ uspjeha u davanju dodatnih usluga, kao što je pomaganje turistima u organiziranju izleta, rezerviranje smještaja u drugom gradu, dočekati ih i odvesti na aerodrom... Bilo je slučajeva da se posuđuju i vlastiti bicikli jer stranci žele takvu vrstu obilaska, kazala je Anita Pevek Skorić, koja se zajedno sa suprugom Franom Skorićem pridružila Babićevoj mreži. Otvorili su apartman Kokopelli u staroj Vlaškoj, preko puta Ban centra. Još tri drže na Šalati. I zadovoljni su popunjenošću, iako su ljutiti na one koji iznajmljuju neregistrirane stanove i ruše cijene.

– Ovakva udruženja puno pomažu bilo kojem iznajmljivaču, trebao bi ih imati svaki dio grada – rekla je Anita Pevek Skorić. Još jedan novi apartman početkom godine otvorio se u Tkalči. Nekad stari stančić od 40 kvadrata odmilja zovu Lavanda, a supružnici Zorica i Nenad Jambrović iznajmljuju ga za 60 eura po noći za dvoje. Prije mjesec dana otvorila su se i tri apartmana u Teslinoj, naziva Centroom, a jedan od njih ima kategoriju pet zvjezdica.

Najviše upita od Rusa

– Svi apartmani imaju nezapaljive zavjese, a prilagodili smo se i zahtjevu svjetlećih putokaza u podu prema izlazu. Postavili smo ih u obliku led lampica uz ciglene zidove, a može se mijenjati i jačina svjetla – rekla je Ida Maržić koja apartmane vodi zajedno s partnerom Tomislavom Crljenkom. Cijena ovog apartmana s pet zvjezdica je 110 eura izvan sezone, a najviše upita i rezervacija dobili su od Rusa, Engleza i Norvežana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije