Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pomoć kolegama

Bandićevim čuvarima sindikat postavio zahod ispred stana

zahod
Foto: Boris Ščitar/Večernji list
1/3
16.12.2014.
u 18:06

Policajci su u Bužanovoj 4 po nalogu USKOK-a. Paze da gradonačelnik ne kontaktira sa svjedocima

Iako je prije nepunih mjesec dana ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kazao da “nema veze” s odlukom tko će nadzirati krši li Milan Bandić mjere opreza koje mu je odredio sud prije nego što ga je uz jamčevinu pustio iz Remetinca, pokazalo se da ta kontrola itekako ima veze s “Ostojićevim ljudima”. Doznajemo da svakoga dana u Bužanovoj 4, gdje stanuje zagrebački gradonačelnik Bandić, u smjenama dežuraju po dvojica policajaca – jedan na ulazu u garažu, a drugi ispred vrata stana Milana Bandića.

– Policajci su u Bužanovoj po nalogu USKOK-a – odgovaraju na naš upit u Ravnateljstvu policije.

Na istoj adresi kao i gradonačelnik Milan Bandić, u Bužanovoj 4, nalazi se i sjedište Sindikata policije Hrvatske.

Znajući da njihovi kolege na ovoj adresi provode cijele dane, sindikalisti su jučer odlučili ispred zgrade postaviti – kemijski zahod. Učinili su to, objašnjavaju, da bi policajci koji nadziru Bandića imali kamo otići po noći, kada ne rade okolni kafići i kada su zatvorene službene prostorije sindikata. Zahod je postavljen na ulazu u garažu.

– Naša je zadaća brinuti se o svom članstvu pa smo to i ovaj put učinili kad se već nitko drugi nije sjetio pobrinuti se za policajce. Najam zahoda nije skup – objašnjavaju u Sindikatu policije.

Što je zadaća policajaca koji dane i noći provode u Bužanovoj, u sindikatu ne znaju, a u Ministarstvu unutarnjih poslova ne objašnjavaju. Može se pretpostaviti da je USKOK policiji dao nalog da kontrolira pridržava li se Bandić izrečene mjere opreza po kojoj mu je zabranjeno kontaktirati sa svjedocima u aferi Agram. Neki od njih ujedno su i Bandićevi najbliži suradnici u vođenju grada, što on sada također ne smije obavljati.

Kada bi se utvrdilo da Milan Bandić krši mjere opreza koje mu je izrekao sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda Zdenko Posavec, gradonačelnik bi bio vraćen u Remetinec. Izrečenu mjeru opreza sud preispituje svaka dva mjeseca.

Milan Bandić iz Remetinca je izišao 19. studenog, nakon što je platio jamčevinu od 15 milijuna kuna. Novac mu je dao odvjetnik Marijan Hanžeković koji je podigao kredit da bi svog klijenta izvukao iz zatvora.

>> Bandić na Cvjetnom trgu kitio bor i družio se s nogometašima

Komentara 16

MA
MarioG
18:34 16.12.2014.

Vargu je sl. auto kostao 3500kn a Bandica mjesec dana zatvora i 15.000.000kn.

DU
Deleted user
19:33 16.12.2014.

Jesu li i Žarkinim čuvarima osigurali zahod ispred boravišta?

DA
darwil
19:54 16.12.2014.

Sindikat ga je preduhitrio.On bi im sagradio "zlatni" slićan šekretu koji je već napravljen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije