Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaboravljena skulptura

Sidro simbol s broda Davora odbacili na divlje parkiralište

sidro
30.10.2014.
u 14:00

Stanari Rudeša sjećaju se da je sidro stajalo prije proširenja Ljubljanske avenije, kada je maknuto sa svojega postolja

Simbol jadranskog pomorstva u gradu Zagrebu, sidro s motornog broda Davor, nekada smješteno na lokaciji u Peščanskoj ulici u Rudešu već odavno nije na svom postolju. Poklon Dunavskog Lloyda Sisak leži bačeno u zelenoj udubini, na neadekvatnoj lokaciji i divljem parkiralištu kamiona, a gdje se nalazio nekadašnji simbol brodarstva u Zagrebu prije proširenja Ljubljanske avenije kada je maknut sa svog postolja, stanari ulice u Rudešu dobro se sjećaju

–Ovo sidro nekada je imalo svoje postolje uz sami autoput, na zelenoj površini i bilo je kao skulptura. Međutim nakon proširenja Ljubljanske avenije, ostalo je odbačeno pored ceste. Nadam se da će ga netko konačno spasiti, a da to neće biti sakupljači sekundarnih sirovina - kazao je stanar Rudeša i aktivist Saša Šimpraga.

Sidro je postavljeno povodom održavanja 4. Jadranskog tjedna još davne 1976. godine, a kada će ga se vratiti na postolje i na poziciju koju zaslužuje kao svojevrsna skulptura, a kako bi ga građani mogli i vidjeti, još nije poznato.

Komentara 1

AL
Albert
08:15 31.10.2014.

Ovo je vrijedna "skulptura" iz povijesti izgradnje grada , bojim se da će nakon ove vijesti gomile Cigana i ostale žgadije s Kozari puteva nastojati uzeti sidro. U svakom slučaju morala bi reagirati i policija kako bi se ovaj vrijedan primjerak povijesti grada smjestio na adekvatno mjesto !!!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije