Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Živi zid

'Sesvećani su sustavno iskorištavani od gradskih vlasti, želimo samostalni Grad Sesvete'

Živi zid
Foto: PR FOTO
1/3
14.02.2017.
u 13:45

- Sesvete su, statistički, dio Zagreba sa prosječno najmlađim stanovništvom, imaju najveću stopu nataliteta, najrazvijenije poduzetništvo, predivnu Kašinu i Sesvetsko prigorje na istočnim obroncima Medvednice - poručio je Lukanić, glavni tajnik stranke

Stranka Živi zid u utorak je održala konferenciju za medije na kojoj su predstavili program Grada Sesveta. Konferenciju je otvorio predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić istaknuvši kako je napravljena ekonomska analiza odnosa Sesveta i Zagreba u kojoj je ustanovljeno kako su Sesvete kao zagrebačka gradska četvrt i Sesvećani sustavno eksploatirani od gradskih vlasti.

Rekao je kako je volja građana iznad politike i da stanovnici Sesveta imaju pravo izboriti se za ono što im pripada.  Živi zid u tome im daje punu potporu. Tihomir Lukanić, glavni tajnik stranke i rođeni sesvećanin rekao je kako je ovo povijesna prilika za ostvarenje višedesetljetne težnje i želje svih stanovnika Sesveta za administrativnom samostalnošću, za proglašenjem Grada Sesvete.

Sesvete su, statistički, dio Zagreba sa prosječno najmlađim stanovništvom, imaju najveću stopu nataliteta, najrazvijenije poduzetništvo, predivnu Kašinu i Sesvetsko prigorje na istočnim obroncima Medvednice, a opet toliko zapostavljeno, zapušteno, zanemareno. Došlo je vrijeme da se Sesvete počnu razvijati, dodao je Lukanić.

Ekonomska analiza je pokazala da Sesvete i sesvetski stanovnici i poduzetnici svake godine uplate u proračun grada Zagreba više od 700 milijuna kuna. Grad vraća Sesvetama direktno oko 50 milijuna i indirektno kroz prijevoz, školstvo i ostalo još 300 milijuna. Sveukupno samo pola uplaćenog iznosa. To znači da Sesvete svake godine ostaje bez više od 350 milijuna kuna.

Živi zid je uputio poziv svim Sesvećankama i Sesvećanima, svim udrugama, obrtnicima i poduzetnicima, pojedincima svih svjetonazora i političkih boja, svih političkih opcija, da nam se priključe u cilju ostvarenja cilja kojemu težimo - samostalni Grad Sesvete.

>> Najviše rastu HDZ i Živi zid, SDP i Most nastavljaju višemjesečni pad rejtinga

Komentara 6

OP
optimistican
15:17 14.02.2017.

Sesvete grad? Mislim da si Pernar upravo osigurao 0 glasova u Sesvetama, pa koji normalan stanovnik Sesveta bi htio da se Sesvete odvoje od Zagreba. To bi bilo čisto samoubojstvo.

KA
kažemja
16:12 14.02.2017.

Sesvete su najjača biračka baza HDZ i Bandića i kao takve nikad se neće odvojiti od Zagreba!Ali je sramota i žalost koliko se malo ulaže u prometnu infrastrukturu na području Sesveta . Ceste su na nivou sedamdesetih godina prošlog stoljeća!a! No, dragi Sesvećani vi opet glasajte za Mikija i slušajte njegove bajke još 4 godine.Jedna od njih je produžetak Branimirove preko Zagrebačke da se izbjegne centar Sesveta.To je lažljivac obećao prije barem 10 godina . Naravno to je samo jedna u nizu njegovih laži!

BA
baniček
14:08 14.02.2017.

mi ćemo imati više gradova nego stanovnika, problem je što svi bježe iz gradova...u inostranstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije