Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet šator?!

Šator na Kvatriću naljutio stanare. Kažu, primjeren je za ribolov, ne trg

šator na kvatriću
Foto: Čitateljica
1/9
05.12.2016.
u 12:41

Program na Kvaternikovu trgu još nije počeo, a organizatori poručuju da šator još uvijek nije do kraja uređen i ukrašen

Hrvatski iseljenici iz Crne Gore, Vojvodine, Mađarske, Austrije, BiH i još nekoliko zemalja tijekom Adventa kuhat će i nuditi svoja tradicionalna jela u najnovijem šatoru na Kvaternikovu trgu. Šator, koji su mnogi građani već prozvali najružnijim adventskim šatorom kojem nikako nije mjesto na jednom trgu, već je opremljen stolovima i klupama, a jedan od organizatora Kola hrvatskih adventskih događanja kazao je da šator još nije do kraja uređen.

– Napadaju nas da je šator ružan, no njega tek opremamo jer događanja u njemu još nisu ni počela. Ovih dana ukrasit ćemo ga vijencima, lampicama i pleterom pa pozivam građane da dođu i pogledaju – kazao je Krešo Anđelić, jedan od organizatora. Požalio se i da ih Turistička zajednica uopće nije stavila na kartu adventskih događanja iako će promicati hrvatske kulturne i gastronomske običaje, i to Hrvata izvan domovine. Većina Zagrepčana, naročito oni koje smo susreli na samom Kvatriću, iako nisu upoznati sa sadržajem, već sada nisu zadovoljni izgledom šatora.

– Mislim da je bolje da nema ništa nego da se ovakav seljački šator postavi. Jasno mi je da su računali da će se građani tu ugrijati, no ovaj je šator tisuću puta lošiji od onoga koji je godinama bio na Jelačić placu – rekla je Zorica Knežević iz Dubrave. Ništa manje nezadovoljan nije ni Hrvoje Beljan koji kaže da je takav šator primjeren za vatrogasne zabave i ribiče, a nikako adventsko događanje u gradu koji je prošle godine proglašen top destinacijom u cijeloj Europi. Inače, Porezna uprava obavijestila je da su krenuli u inspekciju računa po svim adventskim kućicama kako bi provjerili izdaju li prodavači kobasica, sarmi i kuhanog vina račune, a na terenu su pojačano i komunalni redari koji kontroliraju drže li se svi zakupljenog prostora.

>> Građani se ne zamaraju: Kaj je Bandić izašao? Zato opet imamo šator na Trgu

Komentara 12

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
14:35 05.12.2016.

Pa isti takav je bio i prošle godine...

DU
Deleted user
14:09 05.12.2016.

U gradu božićni cirkus na svakom koraku, svi nastoje zaraditi na sinu Božjem. Da je Melanija kojim slučajem iz Zagreba gdje bi našoj maštovitosti bio kraj.

SV
sviralo
14:06 06.12.2016.

seljacija do bola.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije