Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
advent u zagrebu

Šator na Trgu dobila tvrtka iz Karlovca, istisnula je uhodanu ekipu

18.12.2013., Zagreb - Zagrebacka adventska kuca na Trgu bana Jelacica. Sankovi koji su radili unutar satora do daljnjeg su zatvoreni.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
25.11.2014.
u 16:16

Od dvije ponude za ugostiteljsku djelatnost u šatoru, ona tvrtke Fest bila bolja. Izabrana je u petak, a tek je jučer potpisan ugovor

Četiri dana prije početka manifestacije "Advent u Zagrebu" izborom najboljeg ponuđača ugostiteljske djelatnosti, za šator veličine 525 četvornih metara na Trgu bana Josipa Jelačića, završen je raspisani natječaj – pobjednik je, prvi put, tvrtka Fest iz Karlovca.

Po principu tko ponudi više od definiranog početnog iznosa od 300 tisuća kuna, za taj su se posao vlasnici spomenute tvrtke, inače organizatori Rujan festa, izborili ponudom od 877 tisuća kuna, od čega su 30 posto planiranog morali uplatiti samom prijavom na natječaj. No, iako su ponudili najviše i bili izabrani još u petak, među ukupno dvije ponude koje su pristigle Koncertnoj direkciji Zagreb, ugovor su potpisali tek jučer pri kraju radnog dana. Kažu, namjerno se odugovlačilo, jer iz posla su ponudom istisnuli već uhodanu ekipu koja je godinama dobivala ugostiteljski dio šatora za vrijeme adventa.

– Obavijestili su nas da smo imali najbolju ponudu, no cijeli smo ponedjeljak iščekivali potpisivanje ugovora, a do manifestacije je kratak rok i posao ne možemo organizirati bez potpisanog ugovora. Koncertna direkcija Zagreb izvršila je na nas jak pritisak – kazala je Anita Tuček, vlasnica tvrtke.

U Koncertnoj direkciji opovrgavaju takve navode, no svjesni su da je najboljem ponuđaču ostavljen prekratak rok da se organizira i počne ispunjavati točke ugovora koji je potpisao.

– Primili smo dvije ponude, a nakon izbora bilo je i prigovora pa smo to morali provjeriti i očitovati. Svjesni smo da je ostavljen prekratak rok, cijeli je dan u uredu bilo opsadno stanje. No, na kraju smo ugovor potpisali s onima za koje smo procijenili da su najbolji – rekao je Josip Nalis, direktor Direkcije.

Ove godine šator je znatno manji – umjesto dosadašnjeg od 800, odlučili smo se za onaj veličine 525 četvornih metara. Šatori će ove godine biti uklonjeni 6. siječnja kada završava program. 

Komentara 33

SE
sestrićna
19:59 25.11.2014.

a ta tvrtka je bliska partiji na vlasti..jaka promjena..

BJ
Bjelovar112
17:18 25.11.2014.

vidi se da je durdja jos sa Kosorom .

Avatar tajar
tajar
19:00 25.11.2014.

Već je vrijeme da se istisne "uhodana ekipa".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije