Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sandra Švaljek:

'Bandić radi troškove da bi otežao život svom nasljedniku'

dd
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
28.08.2016.
u 00:12

Obećano je financiranje niza projekata, a na idućoj sjednici Gradske skupštine na dnevnom je redu 9 točaka njegove kampanje

Sandra Švaljek, bivša suradnica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji je sa svojom strankom u predizbornoj utrci, na svojem Facebook-profilu komentirala je iduću sjednicu Gradske skupštine na čijem je dnevnom redu svih devet točaka predizborne kampanje na temelju čega Švaljek zaključuje da će Bandićeva izborna obećanja Zagrepčane skupo koštati. Na profilu je tako navela da je vrlo dvojbeno što su sredstva u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurana, kako Bandić tvrdi, za od njega obećano plaćanje premije dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenicima, korisnicima novčane pomoći.

– Odluka je dvojbena jer nije postojala u trenutku donošenja proračuna, a donosi se prije rebalansa proračuna. Švaljek spornim navodi i obećano plaćanje novčane pomoći za majku odgojiteljicu iz proračuna Grada, za što se sredstva moraju osigurati rebalansom, jer rebalans nije ni predložen.

Rebalansom gradskog proračuna koji još nije predložen, kako podsjeća Švaljek, Bandić je obećao i financiranje “besplatnih” udžbenika za sve pripadnike romske nacionalne manjine te pomoć gradu Petrinji za nabavu udžbenika. Obećao je Bandić i financiranje iz sljedećih desetogodišnjih proračuna najma novoizgrađenih stanova na lokaciji Podbrežje. Obećao je i na teret Zagrepčana, dakle iz proračuna, otpis duga, odgodu plaćanja i obročnu otplatu duga blokiranim građanima te preuzimanje Imunološkog zavoda. – Bandić se ponaša kao da više neće biti gradonačelnik, pa proračun unaprijed opterećuje nerazumnim obvezama ne bi li otežao život svom nasljedniku – rekla nam je Švaljek.

>> Slavko Linić na Korzu podržao Bandićevu Koaliciju za premijera

Komentara 48

Avatar comparator
comparator
09:43 28.08.2016.

Šteta što je ova nježna žena u SDP-u jer mi se ćini poštena . Drži se posla i razumije se u ekonomiju ali ipak vjeruje u grupno svenarodno anacionalno jer je u partiji. Meni ljudi koji jasno nisu za Hrvatsku nisu prihvatljivi.

MI
MikiPrdekana
09:07 28.08.2016.

Nasa nova gradonacelnica. Puna podrska gda. Svaljek. Obrazovanost, kompetencija, kultura, postenje nasuprot onoga sto imamo danas, kriminal, lopovluk, nekompetencija, seljacizam, krkanluk

Avatar links
links
07:46 28.08.2016.

I tek sada ste to skuzili, trebalo je odavno ograniciti rad i ovlasti gradonacelniku pa se nebi izivljavao godinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije