Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina

Sanaciju klizišta iznad svojih kuća čekaju već šest mjeseci

Dubrava
Foto: Robert Anic/PIXSELL
02.02.2015.
u 13:15

U Ulici Mihovci dio stanara zbog klizišta do kuća ne može automobilima, problem su i slijevne vode

Dio ceste u Ulici Mihovci prije pola godine jednostavno je otklizao niz brdo.

Stanari ne mogu do svojih kuća automobilima, a slijevne vode s ceste odlaze direktno u kuće koje se nalaze u njenu podnožju. Sanacija, koja je obećana u najkraćem mogućem roku, još nije obavljena, već su Zagrebačke ceste, objašnjavaju stanari Ulice Mihovci, izgradile betonski blok visine dvadesetak centimetara kako bi se spriječilo slijevanje vode u kuće.

– Klizište se nalazi točno iznad kuća i, kad je pala kiša, voda je išla direktno u prizemlja, koja su i poplavila. Susjed i ja čak smo tužili Zagrebačke ceste jer nisu popravili odron i dobili odštetu za uništeni namještaj – objasnio je Sanel Matolić i dodao kako su mu nadležni obećali da će se cesta početi sanirati na proljeće, nakon što se provede natječaj za izvođača radova.

– Jedan je natječaj već bio, ali ponuđač nije ispunio uvjete budući da brdo prvo treba i statički dobro osigurati – rekao je Matolić. Kuće u podnožju klizišta sigurnije su otkad je podignut "zidić", pa voda više ne otječe prema njima, ali to, ističe Smiljka Gomaz, stanarka ulice, nije konačno rješenje.

– I inače voda, kad kiša pada, teče po ulici jer nema kanalizacije, a ni vodovoda – objasnila je Smiljka Gomaz te dodala da se upravo zato što ne postoji odvodnja ne mogu napraviti ni slijevni kanali za kišnicu. Ona već godinama piše Gradu da uvedu vodu budući da je u dijelu ulice ima. Problem koji traje gotovo šest mjeseci nastojat će se riješiti što prije, obećali su iz Grada na Kvartovskoj tribini, a Dubravko Filipan, rukovoditelj službe razvoja Vodoopskrbe i odvodnje, rekao je kako će ovog tjedna pregledati klizište da vidi kako ubrzati postupak sanacije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije