Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulinarske radionice

Sad znamo kuhati fina jela koja su usto zdrava, brza i jeftina

24.11.2015., Zagreb - U centru za kulturu prehrane odrzana je kulinarska radionica s Intersparom. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
27.11.2015.
u 12:39

Akademija se ovoga tjedna bavila organskom hranom, a sljedećega na red dolaze vege delicije

Kako pripremiti ukusnu, organsku, povoljnu i nadasve zdravu hranu, tema je ovotjedne Akademije zdravog kuhanja na kojoj su Izidora, Matea, Jasminka i Petra učile kako obogatiti svoj svakodnevni jelovnik. – Izidora se uskoro udaje pa joj dajemo podršku kako bi naučila što bolje kuhati – našalile su se djevojke kojima kuhača i pregača nisu strane, no kažu kako se uvijek može naučiti nešto novo pa će se zdrava, ali jeftina i brza hrana od sada češće nalaziti na njihovu stolu.

Na kulinarskoj radionici "Organska hrana – recept zdravlja za sve generacije" zajedno su uz savjete nutricionistice Petre Kišić spremale kruščić s lanom i orasima, paštetu od lososa, sirni namaz s vlascem, lažni quiche, salatu s kus-kusom i gyrosom te kolač od jabuka i zobenih pahuljica.

– Prije kuhanja prvo prođemo teoriju o tome što je organska hrana, kako je prepoznati na tržištu te kako je pripremati. Najvažniji je u kuhinji balans svih namirnica, od voća i povrća, mesa i ribe do žitarica – kazala je P. Kišić.

Akademiju organiziraju portal Ordinacija.hr, Centar za kulturu prehrane i Interspar Hrvatska, a sljedeći tjedan tema je "Zdravo, brzo, vege". – Radionice su namijenjene ponajprije zaposlenim ljudima koji žive ubrzanim ritmom i teško im je uskladiti posao i zdravu prehranu, a cilj im je pokazati kako brzo ne mora biti i nezdravo – istaknula je Vanja Varga, voditeljica Centra. Dodala je da podučavaju kuhanje po inovativnim, zdravim i brzim te jeftinim receptima. Cijena jedne radionice iznosi 150 kuna po osobi, a prijaviti se možete na info@kulturaprehrane.hr ili 01/481-4466.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije