Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od legalizacije

Sa Skupštine opet povukli točku o GUP-u

GUP
Foto: Borna Filić/PIXSELL
25.04.2015.
u 11:00

Najnovijim povlačenjem odluke o GUP-u samo se dokazuje da Grad ne radi u interesu građana – rekli su iz HNS-a

Rasprave o Generalnom urbanističkom planu (GUP) Zagreba neće biti ni na sjednici Skupštine 28. travnja. Četiri dana prije no što su nove izmjene i dopune trebale doći na glasovanje zastupnicima, gradski Ured za prostorno uređenje ponovno je, već drugi put, povukao točku o GUP-u s dnevnog reda.

– O razlozima ćemo vas obavijestiti pisanim putem – kratko su objasnili iz Ureda za prostorno uređenje svoju odluku jučer ujutro na skupštinskom Odboru za kontrolu, koji je trebao dati svoju suglasnost o tome hoće li se predložena točka o GUP-u naći na dnevnom redu sjednice Skupštine.

– Ne znam što se dogodilo i koji je razlog povlačenja – čudio se predsjednik Odbora za kontrolu Davor Bernardić, dok je nekoliko sati kasnije gradonačelnik Milan Bandić, na upit zašto GUP opet neće biti predmet rasprave, rekao da to uopće nije točno. Međutim, reakcije ostalih zastupnika u Skupštini, koji su objasnili da ponovo odlaganje točke o GUP-u onemogućuje legalizaciju objekata na koju čeka 1300 Zagrepčana, ipak su potvrdile da se o urbanističkom planu opet neće govoriti.

– Najnovijim povlačenjem odluke o GUP-u Zagreba samo se dokazuje da nedonošenje GUP-a u zakonskom roku nakon provedene javne rasprave u srpnju 2014. godine nije bilo slučajno te da gradska uprava na čelu s gradonačelnikom, isključivo radi svojih interesa, radi protiv svojih sugrađana – zaključili su HNS-ovi zastupnici Tomislav Stojak i Vedrana Gujić, dok je predsjednik Skupštine Darinko Kosor rekao kako više ne može ni pratiti urbanistički plan te njegovo donošenje i nedonošenje. Podsjetimo, prekjučer je Grad iz točke o GUP-u povukao dio o prometnoj studiji koja je predviđala gradnju javnih garaža, uz objašnjenje da samo to koči donošenje plana.

– U odluku o GUP-u žele se podmetnuti različite druge točke umjesto da se konačno donese plan za Zagreb koji bi omogućio ljudima da legaliziraju kuće u kojima žive godinama – rekao je SDP-ov zastupnik Zvane Brumnić.

Komentara 2

CH
chemica
11:45 25.04.2015.

Sad je bandić konačno na slobodi pa mora i "kumove" namirit. Jedničak je u popriličnom zaostatku pa otuda i daljnje mrcvarenje s (ne)donošenjem GUP-a. Negdje će umjesto škole ili pak crkvice niknuti trgovački centar, drugdje umjesto vrtića ili staračkog doma poslovni neboder...Da, tak dela bandić. "Omražen i progonjen" od strane "komunista" na vlasti.

LA
LANA555
22:50 25.04.2015.

Miki veselim se tvom grahu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije