Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva ima gotov program

Sa 100 pitanja i odgovora Anka Mrak Taritaš ide u bitku za gradonačelnicu

28.10.2015., Zagreb - Anka Mrak-Taritas, arhitektica, politicarka, aktualna ministrica graditeljstva i prostornog uredjenja. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
22.03.2016.
u 20:00

Lani je bila prva koja je najavila izlazak na izbore dogodine. Program je, kažu u HNS-u, kreiran prema najčešćim upitima i problemima koje bivšoj ministrici građani upućuju svakog ponedjeljka

Spremna sam ući u bitku za gradonačelnicu Zagreba – poručila je to Anka Mrak Taritaš, bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja, još prošle godine i tako bila prva koja je otvorila karte i planove na izborni svibanj 2017.: konkurirat će najdugovječnijem gradonačelniku Milanu Bandiću, samouvjereno i posve drugačijom retorikom nego što je njegova, kazala je Mrak Taritaš u našem posljednjem razgovoru.

Iako će kampanju službeno započeti u travnju, HNS-ova Mrak Taritaš, čija stranka u ovom mandatu ima dva skupštinska zastupnika, već ima pripremljen izborni program pod nazivom “100% za Zagreb”.

– Sam dokument kreiran je prema najčešćim upitima i problemima koje smo detektirali putem kontakata s građanima i članovima stranke. Oslanja se i na naš program zagrebačkog HNS-a koji smo predstavili javnosti još lani – poručili su iz stranke.

Za “pametni grad”

Program Anke Mrak Taritaš tako sadrži sto pitanja i odgovora za bolji život u Zagrebu, a podijeljen je u sedam cjelina – od prometa, ekologije, gospodarske politike, kulture – svega u čemu se mogu napraviti izmjene i promjene. Jedna od njenih ideja pravednija je naplata javnog prijevoza – plaćao bi se točan broj stanica koje putnici koriste, a ne kao dosad kartu od deset kuna neovisno o duljini putovanja, a putuju li iz županijskih gradova, ideja je da se prijevoznici umreže pa putnik putuje jedinstvenom kartom s koje bi se mjesečno uzimao iznos.

U fokusu interesa je i drugačija organizacija prometa u gradu, zabrana teretnim vozilima u centru, ali i pitanja na koja će Mrak Taritaš odgovore ponuditi u svojoj kampanji – poput onih ima li gradnja metroa smisla, treba li Zagrebu “zelena magistrala” ili tramvaj do Velike Gorice?

Veliki naglasak stavlja i na upravljanje gradom u kojem inzistira na modelu “pametnog grada”, ali i bolje otvaranje gradskih službi za brže prepoznavanje i rješavanje problema građana. Sve to osmišljeno je na temelju prijedloga građana koje Mrak Taritaš u uredu u Ilici prima svakog ponedjeljka.

>>A na što bi oni potrošili 30 milijuna kuna. Evo im prioriteta

>>Umjesto 10 kuna platite onoliko koliko se vozite 

Komentara 55

PO
pozornik66
21:34 22.03.2016.

Mrak

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
20:18 22.03.2016.

sačuvaj me bože ovakve gradonačelnice....mile je ultimativan za ove prostore, a ova nije 2 metra po zagrebu prehodala....vidi joj linije

TO
tovaravot
20:35 22.03.2016.

oslobodi boze, ova moze bit samo strasilo za fasnik. i jos je iz HNS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije